Jongen (16) overleden nadat hij in elkaar stuikt in zwembad De Vossemeren

© rr

Lommel -

De 16-jarige jongen uit Deinze die dinsdag in de vooravond in elkaar zakte in het zwembad van Center Parcs De Vossemeren in Lommel is overleden. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand afgevoerd.

Geert Van Baelen/Olivier Simons

Het incident gebeurde rond 17 uur. “De jongeman was nog niet in het water gegaan en zakte aan de rand van het golfslagbad in elkaar”, vertelt Ralph Scheffers, general manager van Center Parcs. “Omdat hij een hartpatiënt was, schoten zijn vrienden hem meteen te hulp. Een dokter die in de buurt was, begon de jongeman samen met zijn vrienden te reanimeren. Ook de hulpdiensten werden verwittigd en kwamen ter plaatse.”

Een ambulance, mug-arts en de politie Lommel snelden naar het vakantiepark. De 16-jarige jongen uit het Oost-Vlaamse Deinze werd uiteindelijk in kritieke toestand afgevoerd naar het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Daar is hij overleden.

“Het zwembad moest niet ontruimd worden door het incident”, zegt Scheffers. “Maar we hebben de reanimatie wel voldoende afgeschermd voor de omstaanders.”

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen