Archiefbeeld van het indoor zwembad van De Vossemeren
Belga

Jongeman die gereanimeerd werd in zwembad De Vossemeren in Lommel overleden

De jongen van 16 die gisteren gereanimeerd werd in het zwembad van vakantiepark De Vossemeren in Lommel is overleden. De tiener zou een hartpatiënt zijn en zakte gisteren rond 17 uur in elkaar aan de rand van het zwembad. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Pelt gebracht, maar is daar overleden. 

"De jongeman is in elkaar gestuikt aan de rand van het golfslagbad", vertelt Ralph Scheffers, de general manager van De Vossemeren. "Hij is ook het bewustzijn verloren. Gelukkig hebben zijn vrienden meteen onze EHBO-mensen erbij geroepen."  

Volgens de manager reageerden de vrienden zo snel, omdat zij wisten dat de jongeman een hartpatiënt is. "Toevallig waren er ook 2 dokters aanwezig tussen de gasten. Zij zijn samen met ons personeel en de vrienden de reanimatie gestart en hebben de hulpdiensten verwittigd." 

De hulpdiensten zijn snel ter plaatse gekomen en hebben de jongeman in kritieke toestand overgebracht naar het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt, maar de jongen is daar overleden, bevestigt de politie van Lommel. 

Tijdens het hele voorval is het zwembad wel opengebleven. "We hebben besloten om het zwembad niet te ontruimen. Een bad is wel tijdelijk gesloten. Zo kregen de hulpverleners de nodige ruimte en konden we het hele gebeuren ook afschermen voor de andere gasten." 

Hoewel het hele voorval indruk heeft gemaakt op Scheffers, is hij trots op zijn personeel. "We hebben het voorval geëvalueerd en zijn ervan overtuigd dat we het maximale hebben kunnen doen." 

Meest gelezen