Verkeersveiligheid

Slachtoffer dodelijk ongeval op E40 was jonge, Soedanese man

Het slachtoffer van het dodelijke verkeersongeval op de E40 in Veurne was een Soedanese man geboren in 2001. Hij stond in de databanken als transmigrant. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Hij werd meermaals overreden op de snelweg, de identificatie verliep moeizaam.

belga, cdl, yda

Het ongeval deed zich rond 4.15 uur voor op de E40 in de richting van Jabbeke. De inzittenden van een voertuig met een Franse nummerplaat belden de politie met de melding dat ze tussen Veurne en Oostduinkerke over een lichaam waren gereden. Het regende fel en het was donker op dat moment.

Lichaamsdelen

Ter plaatse stelden de hulpdiensten vast dat de lichaamsdelen over honderden meters verspreid lagen. De hulpdiensten vermoedden toen al dat het om een transmigrant zou gaan. Eerder op de avond was er bovendien al een tussenkomst van de politie nadat er transmigranten waren opgemerkt.

Verder onderzoek heeft ondertussen uitgewezen dat het slachtoffer inderdaad een transmigrant was. Het gaat om een Soedanese man, geboren in 2001. Het slachtoffer was in december 2023 in Frankrijk al eens aan een controle onderworpen. Daardoor zaten zijn gegevens in de databanken.

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval loopt nog. De toestand van het lichaam wijst volgens het parket op meerdere aanrijdingen, wellicht ook door vrachtwagens. Wie meer informatie heeft over het ongeval, kan zich wenden tot de post van de wegpolitie in Kortrijk of kan mailen naar verkeerspostkortrijk@police.belgium.eu.