Vermiste peuter Danka (1) dood teruggevonden, twee mannen gearresteerd: “Monsters”

De vermiste Servische peuter Danka Ilic (1) is dood teruggevonden op een stortplaats. Dat heeft de Servische president Aleksandar Vučić bevestigd. Er werden ondertussen ook twee mannen gearresteerd die de moord op de peuter bekend hebben.

SGG

De bijna 2-jarige Danka verdween afgelopen week op dinsdag 26 maart uit haar ouderlijke woning in Bansko Pole, in de buurt van de oostelijke stad Bor in Servië. Onmiddellijk na haar verdwijning werd een grote zoekactie opgezet, waarbij politie, brandweer en vrijwilligers het gebied uitkamden. Zonder resultaat. Zelfs Interpol werd ingeschakeld en er werd een opsporingsbericht uitgestuurd.

Enkele dagen later kwam er een hoopvolle tip binnen. Een Serviër in Oostenrijk was er vrij zeker van dat hij het meisje had gezien in Wenen bij twee Roemeense vrouwen. Hij maakte een video van het trio en stuurde die naar de politie. Maar het bleek uiteindelijk niet om Danka te gaan.

Het meisje was tegen dan namelijk al overleden. Dat bleek donderdag toen de zaak plots in een stroomversnelling terechtkwam. De Servische president Vučić kondigde aan dat het meisje dood teruggevonden is. “We hebben slecht nieuws voor Danka. De politie heeft twee mensen gearresteerd die, als ik het goed begrijp, de kleine Danka hebben vermoord”, zei hij. Die twee mannen, die de president “monsters” noemde, zouden werken voor een lokale nutsmaatschappij en waren op het moment van de verdwijning in de buurt van het huis van de familie.

President Vučić krijgt midden in een persconferentie het slechte nieuws over Danka

Aangereden

Volgens lokale media dwaalde de peuter weg uit de tuin van het huis en kwam ze op een weg terecht. Daar werd ze door de twee mannen aan hoge snelheid aangereden. In plaats van het meisje te helpen, zouden ze haar gedood hebben en in de kofferbak van de auto gestopt hebben. Ze reden daarna naar een stortplaats en dumpten daar haar lichaam. Volgens enkele lokale tabloids zouden de mannen in de dagen nadien nog naar de stortplaats gegaan zijn om het lichaam beter te verbergen.

De mannen werden eerder al opgepakt omdat ze gespot werden in de buurt van het huis op het moment van de verdwijning. Maar ze werden snel opnieuw vrijgelaten omdat er geen aanwijzingen waren dat ze iets met het meisje te maken hadden. Tot er een forensische analyse werd uitgevoerd op hun wagen. De mannen hadden geprobeerd de auto grondig te reinigen met chemicaliën, maar toch konden experten van het labo bloedsporen van het meisje terugvinden.

De mannen werden daarna gearresteerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde dat de twee verdachten hebben bekend, maar zei ook dat nog wordt gezocht naar het lichaam van de peuter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER