Huis onbewoonbaar na zware dakbrand, straat afgesloten vanwege asbest

© Roger Dreesen/rr

Oudsbergen -

Een huis in de Kromstraat in Meeuwen is onbewoonbaar na een zware dakbrand. Vanwege asbestdeeltjes in het dak werd uit gezondheidsoverwegingen de straat afgesloten.

rdr/ppn

De brandweer rukte donderdag in de vroege namiddag uit voor een zware brand in de Kromstraat in Meeuwen. De brand verspreidde zich al snel via het dak. Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen enkele meters hoog de lucht in, wat gepaard ging met een dikke, zwarte rookpluim. “Het vuur is ontstaan op het eerste verdiep, de oorzaak is onbekend”, reageert brandweercommandant Robby Bollen. “De exacte oorzaak wordt nog verder onderzocht.” (lees verder onder de foto)

© rr

Nadat de brandweermannen met het nodige nablussen het vuur onder controle hadden gekregen, werd de schade opgemeten. En die is groot. Het dak werd zwaar vernield en er is brand,- roet- en waterschade in de rest van de woning. De bewoners, die allemaal ongedeerd bleven, kunnen voorlopig niet naar huis.

Tijdelijke opvang door omwonenden

Op het moment van de brand waren er drie kinderen met opvang in de woning aanwezig. Het waren de buren die de brand opmerkten. Zij alarmeerden de mensen in het huis. Met hulp van de buren konden ze tijdig het huis ontvluchten. De omwonenden zorgden voor tijdelijke opvang. Schepen Kurt Plessers kwam ter plaatse: “Samen met het OCMW bekijken we of deze familie kunnen helpen met tijdelijke opvang en ondersteuning indien nodig.”

Voorts werd de straat in de omgeving van het huis afgesloten omwille van de veiligheid. Zo zijn er gezondheidsrisico’s omdat bij de brand asbestdeeltjes vrijkwamen, afkomstig van het eternieten dak. “In dit het geval zijn er direct maatregelen getroffen. De straat werd afgesloten en de bewoners mochten tijdelijk niet naar hun woning. Omdat het hier om asbest gaat, is de procedure ingezet in kader van de verdere verspreiding en de opruiming”, besluit commandant Robby Bollen.

© rdr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen