Remco Evenepoel breekt sleutelbeen en schouderblad na crash en start niet in Luik-Bastenaken-Luik, breuken bij Jonas Vingegaard

De Ronde van het Baskenland werd donderdag ontsierd door een zware valpartij in de afdaling. Heel wat toprenners liepen daarbij averij op. Volg hier alle ontwikkelingen op de voet.

red
Dennis Rosiers

Sleutelbeenbreuk en breuk in schouderblad voor Remco Evenepoel

 
Evenepoel kon na zijn val op eigen kracht rechtstaan, maar de Belgische kampioen tastte wel naar het sleutelbeen. Aan onze redactie werd snel bevestigd dat Luik-Bastenaken-Luik (en de Amstel Gold Race) geen optie is voor de Belgische kampioen, maar de Tour zou niet in het gedrang komen.
Soudal Quick-Step kwam later op de avond met een medische update. De Belgische kampioen liep bij zijn valpartij: een gebroken sleutelbeen en schouderblad, aan de rechterkant. Vrijdag reist Evenepoel naar Herentals om er geopereerd te worden. 
Dennis Rosiers
 
Geen Luik-Bastenaken-Luik voor Remco Evenepoel
Remco Evenepoel kon na zijn val op eigen kracht rechtstaan, maar de Belgische kampioen tastte wel naar het sleutelbeen. Het is voorlopig wachten op een medische update. Aan onze redactie werd echter nu al bevestigd dat Luik-Bastenaken-Luik geen optie is voor de Belgische kampioen, maar de Tour zou niet in het gedrang komen.


Dennis Rosiers
Ook Jonas Vingegaard bij bewustzijn

Inmiddels heeft ook Visma-Lease a Bike een update gegeven over de toestand van Jonas Vingegaard. De Deen is bij bewustzijn en wordt momenteel verder onderzocht in het ziekenhuis.
Dennis Rosiers
Sean Quinn moet opgeven, ook Alexander Cepeda betrokken bij valpartij

Ook Alexander Cepeda en Sean Quinn van EF Education-EasyPost vielen in de Ronde van het Baskenland. Voorlopig is er nog niet veel geweten over hun toestand, maar het team meldde wel dat Quinn noodgedwongen moest opgeven.
Dennis Rosiers
Steff Cras naar ziekenhuis, maar bij kennis

TotalEnergies-renner Steff Cras was eveneens een van de slachtoffers van de valpartij in de Ronde van het Baskenland. Zijn team laat weten dat hij bij kennis is, maar overgebracht werd naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken.
Dennis Rosiers
Ook Remco Evenepoel afgevoerd naar ziekenhuis

Remco Evenepoel werd na zijn val in de Ronde van het Baskenland meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. De Belgisch kampioen greep meteen naar zijn sleutelbeen. Verdere onderzoeken zullen duidelijkheid brengen.
Dennis Rosiers
Natnael Tesfatsion naar ziekenhuis

Ook Natnael Tesfatsion (Lidl-Trek) ging tegen de vlakte in de Ronde van het Baskenland en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij zal daar verder onderzocht worden.
Dennis Rosiers
Jay Vine bij bewustzijn

Jay Vine was een van de andere renners die betrokken was bij de zware valpartij in de Ronde van het Baskenland. Volgens zijn team, UAE Team Emirates, is hij bij bewustzijn en kan hij spreken.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen