© Shutterstock

Brutaal geweld in Frankrijk: meisje (14) en jongen (15) na school in elkaar geslagen door tieners

De voorbije dagen hebben zich in Frankrijk twee ernstige gevallen van geweld onder minderjarigen voorgedaan. Een meisje van 14 jaar en een jongen van 15 jaar werden niet ver van hun school ernstig toegetakeld. Het meisje belandde in een coma, de jongen is in levensgevaar.

gjs

Het eerste incident deed zich dinsdag voor in Montpellier. Daar keerde Samara, een meisje van 14 jaar, rond 16 uur na school terug naar huis toen ze aangevallen werd door drie andere tieners. Die takelden haar bijzonder ernstig toe. Het meisje werd in coma overgebracht naar het ziekenhuis. Ze is intussen ontwaakt uit die coma, maar haar toestand is volgens het parket nog steeds ernstig.

De drie vermeende aanvallers konden intussen opgepakt worden. Een van hen is een meisje, ook van 14 jaar, dat op dezelfde school les volgt. Volgens de moeder van het slachtoffer werd zij al meer dan twee jaar gepest door een andere leerling, zo verklaarde ze aan Franse media. Zij beschuldigde er die leerling, die in juni 2023 al twee dagen geschorst werd toen ze opriep tot het verkrachten van haar dochter, van de aanval op haar dochter georganiseerd te hebben.

Gemaskerd

Donderdag deed zich een soortgelijk incident voor in Viry-Châtillon. Rond 16.30 uur werd een jongen van 15 jaar, ook op de terugweg van school naar huis, aangevallen door gemaskerde tieners. Ook hij werd meerdere keren geschopt en geslagen. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd en zijn lichaam en werd voor dood achtergelaten. Pas toen een voorbijganger hem vond, konden de hulpdiensten gebeld worden. De jongen werd daarop in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog steeds voor zijn leven vecht.

De daders van het geweld sloegen op de vlucht en zijn voortvluchtig. Er is een grootschalig onderzoek ingesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer