Babykameel Zanna huppelt al enthousiast rond.
Foto: ZOO Planckendael

Babykameel Zanna geboren in ZOO Planckendael: "Verzorgers wisten niet dat het moederdier zwanger was"

In het dierenpark ZOO Planckendael in Muizen bij Mechelen is een kameel geboren. Na dertien maanden draagtijd beviel kameel Neela van een gezonde dochter die de naam Zanna krijgt. "De bevalling zelf was heel spannend", vertelt verzorger Jeroen. "Het regende die dag heel fel, waardoor we Neela en haar jong snel naar binnen hebben gebracht."

"Twee nieuwe bultjes in ZOO Planckendael", zo kondigt het dierenpark het nieuws aan dat er een kameel geboren is. Door de felle regen op het moment van de geboorte was het volgens de dierenverzorgers een spannende bevalling. En ook een verrassende want de verzorgers wisten niet dat Neela zwanger was. "Dat kan bij kamelen omdat ze een dikke vacht hebben en het niet altijd meteen duidelijk is als ze wat verdikken", zegt Amanda Wielemans van het dierenpark. 

"We hebben Neela en haar jong snel naar binnen gebracht", vertelt verzorger Jeroen. "Daar hebben we kleine Zanna warm gewreven en al de eerste biest (eerste moedermelk) gegeven. En oef, ze doet het goed. Dankzij het ganse team van verzorgers en dierenartsen huppelt ze al enthousiast rond!"

Samen met vader Vincent en grootmoeder Badia zullen moeder en kind de bezoekers begroeten vooraleer ze continent Azië binnenwandelen of richting restaurant Toepaja trekken.

Na dertien maanden draagtijd beviel kameel Neela van een gezonde dochter Zanna.
Foto: ZOO Planckendael
ZOO Planckendael is blij dat het er "twee nieuwe bultjes" bij heeft.
Foto: ZOO Planckendael

Meest gelezen