Er is nog steeds geen concreet nieuws over de lancering van een goedkopere auto.
Foto: Belga

Tesla-aandeel maakt bokkensprong na artikel over schrappen goedkopere auto

Het aandeel van autobouwer Tesla is vrijdag de dieperik in gedoken en daar vervolgens opnieuw van hersteld. De duik kwam toen persagentschap Reuters meldde dat Tesla zijn plannen voor een goedkopere elektrische auto heeft stopgezet. De waarde steeg opnieuw toen Tesla-topman Elon Musk dat bericht ontkende.

Volgen Reuters schrapte Tesla de al lang beloofde goedkopere elektrische auto en wil Musk voluit gaan voor zelfrijdende robottaxi's. Die worden ontwikkeld op hetzelfde platform dat voor de kleine wagens zou dienen.

Reuters had voor het nieuws drie anonieme bronnen en zei ook interne communicatie te hebben gezien.

Het aandeel ging daarop meer dan 6 procent in het rood. Tot Musk op X, het vroegere Twitter, kort reageerde. Musk deelde een post waarin staat "Reuters liegt omdat Reuters doodgaat", een verwijzing naar het dalende aantal bezoekers van de website van Reuters. Het aandeel van Tesla herstelde daarna, maar bleef wel op beperkt verlies staan. 

Musk hintte in september 2020 voor het eerst op een Tesla van 25.000 dollar. Hij zei toen dat hij er vertrouwen in had dat het bedrijf binnen drie jaar een elektrische wagen zou kunnen maken voor die prijs.

Onlangs nog zei Musk dat Tesla "erg ver gevorderd" was met het werk aan de goedkopere wagen. Toen sprak hij van een productiestart eind 2025.

Meest gelezen