Familie dodelijk verkeersslachtoffer krijgt het zwaar in rechtbank: “Kunnen niet meer gelukkig zijn”

© wjn

© wjn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twaalf maanden gevangenis, een boete van 3000 euro en twee jaar rijverbod. Die straf werd gisteren op de politierechtbank van Aalst gevorderd voor de Poolse vrachtwagenchauffeur die op maandag 22 juni 2015 op de E40 in Aalst achteraan inreed op de in de file stilstaande wagen van de 52-jarige Ronny Bracke. De verzekeraar uit Melle overleefde de klap niet. “De aansprakelijkheid is niet betwist.”

Wim Jacobs

Een tiental nabestaanden van het slachtoffer, waaronder zijn twee kinderen en vrouw, waren aanwezig op de rechtbank. Hun advocate vroeg of de weduwe zich even tot J.M. kon richten. Een tolk vertaalde haar emotionele woorden naar het Pools. “Bent u gelukkig? Wij kunnen niet meer gelukkig zijn. Mijn fantastische man en fantastische papa is ons op een gruwelijke manier ontnomen door onverantwoord rijgedrag. Ik vind het ook heel jammer dat u in twee jaar tijd geen medeleven naar ons heeft betuigt.”

LEES OOK: Verzekeraar Ronny Bracke (52) sterft bij ongeval op E40

Meester Wim Westerlinck, de raadsman van J.M., verontschuldigde zich. “Mijn cliënt besefte de vorige zittingen niet dat jullie familieleden waren. Hij wil wel enkele woorden zeggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen