REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Hongaren protesteren massaal tegen regering Orbán en corruptie

In Boedapest zijn zo’n 100.000 Hongaren de straat op gegaan om te protesteren tegen de regering van premier Viktor Orbán en de corruptie die in zijn overheid zou heersen. Ze liepen in een mars naar het parlement en riepen op tot nieuwe verkiezingen.

18 reacties

  • Jean Donny

    3 weken geleden
    Orban blijkt nog altijd de slimste blijft van verschillende walletjes snoepen, ondanks het vingertje van de EU bobo's. Neutraliteit loont.
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 weken geleden
    De hongaren die voor Orban hebben gestemd, vergeten o.a. dat alle snelwegen die door Hongariije lopen betaald werden met europees geld. In plaats van ziekenhuizen te bouwen, bouwt Orban sportstadiums. Zijn dochter is eigenares van een kasteel in de omgeving van Budapest. Nu kan niemand dat kasteel nog bezichtigen. En zo zijn er wel meer voorbeelden van de familie Orban. Maar de hongaren die voor hem hebben gestemd zijn ook schuldig.
  • François THIJS

    3 weken geleden
    Dat komt ervan als je een wapen hebt tegen een dictator in wording, Europese subsidies, en het niet gebruikt. Wie is hier de slimste? Orban of onze Europese leiders zonder tanden. En waarom Hongarije nog bij de Europese Unie zit? Omdat men schrik heeft dat hij naar de Russen overloopt. De Europese Unie speelt het politieke spel, maar Orban natuurlijk ook. Voor iets, hoort wat!
  • Eddy Awouters

    3 weken geleden
    Eindelijk beginnen de Hongaren te beseffen hoe corrupt en anti-Europees Orban en zijn discipelen wel zijn, nadat ze jaren misleid zijn door verkiezingsfraude, een gebrek aan persvrijheid, democratie en justitie die gecontroleerd wordt door de machtsgeile Orban die gerust op éën lijn met Poetin mag geplaatst worden. De Hongaren verdienen beter.
  • Pieter Hooimeijer

    3 weken geleden
    Waarom zitten Hongarije Slowakije Servië nog bij de eu kun je beter afvragen