© AFP

PSV en trefzekere Johan Bakayoko twee zeges verwijderd van landstitel: “Ik ben nog nooit kampioen geworden, ook niet in de jeugd”

Johan Bakayoko (20) doorliep de jeugdreeksen van onder meer Club Brugge, KV Mechelen, Anderlecht en - zijn huidige club - PSV, maar kampioen worden, dat lukte de aanvaller nog niet. Zo gaf onze landgenoot te kennen op de persconferentie na de gewonnen wedstrijd tegen AZ Alkmaar.

Quinten Torfs
Bron: Voetbal International

Na de duidelijke zege (5-1) tegen AZ is PSV nog maar twee zeges verwijderd van de Nederlandse landstitel. Met nog vijf matchen te gaan, kan het dus bijna niet meer mislopen voor de Eindhovenaars. Ondanks dat de titel binnen handbereik ligt, gaan Bakayoko en co niet naast hun schoenen lopen. Pas als het zover is, zal er gevierd worden. En dat belooft voor onze landgenoot, maar uiteraard ook voor zijn ploegmakkers, speciaal te worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik ben nog nooit kampioen geworden. Ook niet in de jeugd, nee. Ik weet dus oprecht niet hoe het voelt”, lachte Bakayoko, die wederom de weg naar doel wist te vinden. “Als je de fans hoort zingen, krijg je het gevoel dat je al kampioen bent, terwijl dat nog niet zo is”, gaf hij nog complimenten aan de fans die het Philips Stadion deden kolken. “De supporters hebben het geweldig gedaan. We weten dat we er nog niet zijn en dat het allemaal niet vanzelf gaat. We zullen elke wedstrijd alles moeten geven.”

De Rode Duivel heeft zich dit seizoen ontpopt tot een absolute sterkhouder bij de fiere leider in de Eredivisie. Door de vele minuten die hij kreeg van coach Peter Bosz heeft Bakayoko, nog steeds maar twintig jaar oud, enorme stappen gezet, ook wat fysieke paraatheid betreft. “Ik probeer er alles aan te doen om fit te zijn en te blijven. Je moet weten wanneer je rustmomenten zijn en hoe je moet herstellen. Maar ik denk dat ik eraan gewend ben geraakt om negentig minuten te spelen. Je moet elke minuut alles geven. Aan het begin van het seizoen had ik het moeilijker dan nu. Ik heb me het meest ontwikkeld qua intensiteit in het spel.”

“Juiste keuze om te blijven”

In augustus, nog voor onze landgenoot ontplofte bij PSV, kwamen onder meer Brentford en het Burnley van Vincent Kompany al aankloppen voor Bakayoko. Maar de jonge aanvaller besloot om in Eindhoven te blijven. “Ik ben zeker blij met mijn keuze om bij PSV te blijven”, aldus de Rode Duivel, die zich nog niet wou uitlaten over zijn toekomstplannen. “Eerst de titel winnen, daarna ga ik het bekijken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer