Standbeeld dat na zeven jaar foutief werd gerepareerd, zal zo snel mogelijk hersteld worden: “Fout ligt bij externe firma” 

Links: het oorspronkelijke beeld met de lauwerkrans in de richting van het stadhuis. Rechts: de foute herstelling met de lauwerkrans in de lucht.© Musée de l’Eau et de la Fontaine/AMG

Brussel -

De stad Brussel zal de rechterhand van het beeld in de fontein op het Rouppeplein zo snel mogelijk in de correcte positie laten terugzetten. Dat bevestigt het kabinet van schepen van Stedenbouw Anaïs Maes (vooruit.brussels). De fout is volgens de stad Brussel te wijten aan een externe firma.

Het standbeeld van beeldhouwer Charles-Auguste Fraikin op het Rouppeplein moet het Brussel uit de vroege 19de eeuw voorstellen: een vrouw draagt op haar hoofd de Sint-Michielskathedraal als symbool voor de kerk, en in haar hand een lauwerkrans in de richting van het Brusselse stadhuis als symbool van de wereldlijke macht. (Lees verder onder de foto)

Het oorspronkelijke beeld met de lauwerkrans in de richting van het stadhuis.© Musée de l’Eau et de la Fontaine

Een lezer wees nieuwssite Bruzz erop dat de herstellers de hand verkeerd gedraaid hebben, waardoor de vrouw de lauwerkrans als een trofee omhoog lijkt te houden.

LEES OOK. Standbeeld op Brussels plein na 7 jaar eindelijk in ere hersteld, ware er niet dat ene foutje

Fout bij externe firma

Volgens de stad Brussel ligt de fout bij medewerkers van een extern bedrijf. “Bij de herstelling heeft een externe firma de hand van het beeld op het Rouppeplein in de verkeerde positie gezet. Wij zijn op de hoogte en verwachten dat de rechterhand van het Rouppemonument zo snel mogelijk in de correcte positie zal worden teruggezet.” (Lees verder onder de foto)

De foute herstelling met de lauwerkrans in de lucht.© AMG

Over een timing over de herstelling kon het kabinet nog geen antwoord geven. De hand met de lauwerkrans verdween in 2017 om onduidelijke redenen van het standbeeld. Zeven jaar later werd die dus hersteld, maar toch niet helemaal. Brusselaars zullen toch niet opnieuw zeven jaar moeten wachten?  (amg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen