Marthe De Pillecyn wordt na haar getuigenis getroost door de Nederlandse zangeres Suzan
Foto: VTM

K3-zangeres Marthe getuigt over bodyshaming in 'Liefde voor muziek': "Ik stond op een magazinecover als 'de lelijke van K3'"

In haar beginperiode bij K3 werd zangeres Marthe De Pillecyn door een magazine bestempeld als 'de lelijke van de groep'. Dat vertelt ze in het VTM-programma 'Liefde voor muziek'. "Ik heb nooit getoond hoe hard me dat heeft geraakt", getuigt ze in tranen in het muziekprogramma.

In de aflevering van 'Liefde voor muziek' die vanavond wordt uitgezonden, staat de muziek van K3 centraal. Tussen de muzikale covers door praten de 3 zangeressen met de andere artiesten over hun carriĆØre en privĆ©leven.

Marthe De Pillecyn, de donkerharige K3-zangeres, vertelt aan Stan Van Samang en het Nederlandse duo Suzan & Freek dat ze jaren geleden het slachtoffer is geworden vanĀ bodyshaming. In haar beginperiode bij K3 is ze hard aangepakt door een bepaald magazine.Ā 

"Toen ik een K3'tje werd, waren er plots veel meningen over mijn uiterlijk. Het moeilijkste moment was toen er op de cover van een magazine de titel stond 'Marthe, de lelijke van K3'. Ze waren toen op straat gaan vragen wat mensen van mijn uiterlijk vonden en ze hadden daarover een artikel gemaakt. Ik heb me dat enorm aangetrokken, maar ik heb dat nooit getoond aan de buitenwereld."

Als K3'tje ben je altijd vrolijk, dus ik heb nooit getoond hoe hard die commentaar mij raakte

Marthe De Pillecyn, K3-zangeres

De Pillecyn vertelt het verhaal aan de hand van het nummer 'Try' van de Amerikaanse zangeres Colbie Caillat. In de videoclip ontschminkt zij zich voor het oog van de camera, tot ze zelfzeker in de lens kijkt zonder een spatje make-up op.

"De tekst gaat over het feit dat het niet uitmaakt wat andere mensen van je vinden, zolang je jezelf maar mooi vindt. Die boodschap staat heel dicht bij mij. Eigenlijk zegt dat liedje wat ik destijds niet heb gedaan, maar wat ik nu wel denk."

De Pillecyn vertelt geƫmotioneerd hoe ze het nummer daarom als statement heeft gecoverd, samen met haar broer. "We hebben onze versie online gezet en ik heb daar veel positieve reacties op gekregen. Dat heeft me enorm deugd gedaan."

"Als K3'tje ben je altijd vrolijk. Dus ik heb nooit gezegd of laten merken hoe diep het soms zat, hoewel die dingen die over mij werden geschreven, me enorm hebben geraakt", vertelt ze al huilend. "Ik ben blij dat ik dit met jullie kan delen."

Zangeres Suzan biedt een troostende schouder en complimenteert de K3-zangeres voor haar openheid. "Met de positieve boodschap die jullie bij K3 uitdragen in jullie muziek en daarbuiten, kunnen jullie Ć©cht iets moois betekenen voor kinderen", reageert ze.

Bekijk - De cover van Marthe en haar broer van het nummer 'Try' van Colbie Caillat:

Meest gelezen