Priester Javier Sánchez
Foto: aartsbisdom van Zaragoza, Óscar Cortel

Zaragoza in rouw: 'rockende pastoor' vat vuur na contact met paaskaars en sterft

De Spaanse stad Zaragoza rouwt nadat priester Javier Sánchez is overleden tijdens een misviering. Het gewaad van de priester vatte vuur na contact met de paaskaars. De priester overleed aan zijn verwondingen.

Het ongeluk vond plaats in het klooster van de zusters franciscanessen van de Onbevlekte Ontvangenis in Zaragoza. Tijdens de paaswake stak Sánchez de paaskaars aan, maar ook zijn gewaad vatte vuur.

Volgens de regionale krant Heraldo de Aragón hield de pastoor het vuur weg bij de zusters, maar kon hij niet voorkomen dat hij zelf zware brandwonden opliep. Na een lange lijdensweg overleed hij aan zijn verwondingen.

'Rockende priester'

Het overlijden van priester Sánchez raakt veel mensen. Zijn dood komt ook ruim aan bod in de Spaanse pers door de brand, maar ook door het imago van de priester. Sánchez was naast zijn werk als priester ook muzikant. Hij stond in Zaragoza bekend als el cura rockero, 'de rockende pastoor'. 

De priester gaf heel wat optredens waarvan de opbrengst naar goede doelen ging én hij bracht ook 3 albums uit. "Ik wil met pensioen gaan en me op andere dingen richten, maar de mensen laten me maar niet met rust", zei hij in een interview met de krant Heraldo de Aragón in 2015. "Ze blijven me vragen om te zingen en mee te werken aan liefdadigheidsprojecten."

Steunbetuigingen

Sinds het overlijden worden sociale media overspoeld met steunbetuigingen. De plaatselijke bisschop zei onder andere "te bidden voor zijn eeuwige rust". Verschillende organisaties, waar hij de opbrengsten van zijn optredens aan schonk, reageerden ook op zijn overlijden.

Bij de uitvaartdienst hing zijn stola om zijn gitaar, als symbool voor de 2 passies in zijn leven. Dat de priester uitgerekend in de paasnacht overleed, "is iets waarvan alleen God kan weten hoe Hij het moet interpreteren", schrijft de religieuze website Religión Digital. "Daarom vertrouwen we Hem de lezing en het waarom van deze gebeurtenissen toe."

Meest gelezen