Foto: Belga

Kandidaat-overnemer VDL eist vandaag nog duidelijkheid over Van Hool: "Anders eindigt het voor ons"

De Nederlandse busbouwer VDL eist vandaag nog duidelijkheid over het dossier-Van Hool. Aan een biedstrijd wil VDL niet meedoen. "Als er vanavond geen besluit wordt genomen of geen besluit in ons voordeel, dan eindigt het voor ons", zegt senior vice president Rolf-Jan Zweep.

Na het faillissement van Van Hool maandag leek het erop dat alleen de Nederlands-Duitse tandem VDL-Schmitz Cargobull in de running was om een snelle doorstart te maken met Van Hool. Maar er doken nog andere kandidaten op, onder wie de West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey in combinatie met het Amerikaanse bedrijf ABC Companies. 

De curatoren moeten nu beslissen wat er gebeurt. De vakbond ABVV vroeg hen om alle biedingen te vergelijken om zo veel mogelijk tewerkstelling te behouden. Zakenman Guido Dumarey beloofde op lange termijn meer jobs te behouden. 

Maar bij VDL wil men van geen biedstrijd weten. "Ons bod is zeer zorgvuldig en solide tot stand gekomen", zei bestuurslid Rolf-Jan Zweep vandaag in de marge van een rondleiding van een nieuwe busfabriek van VDL in Roeselare. "Als men het op een biedoorlog wil laten uitdraaien, moet men andere partijen zoeken. Sterker nog: ik ga ervan uit dat als er vanavond geen besluit wordt genomen of geen besluit in ons voordeel, het voor ons eindigt."

BEKIJK - Net vandaag opent VDL een nieuwe site in Roeselare:

Videospeler inladen...

Meest gelezen