Johan Derksen / Habtamu de Hoop
Volledig scherm
Johan Derksen / Habtamu de Hoop © ANP

Nederlandse presentator Johan Derksen opnieuw onder vuur, krijgt bijna 130 klachten na racisme: “Ik ga geen excuses aanbieden”

ShowbizzDe Nederlandse Johan Derksen ligt opnieuw flink onder vuur. Het komt na zijn uitspraken in ‘Vandaag Inside’ over Kamerlid Habtamu de Hoop. Hoewel de man al als baby geadopteerd werd door Friese ouders, wilde Johan hem geen ‘echte Fries’ noemen. Het aantal klachten na de racistische uitlating loopt snel op.

34 reacties

  • Terry Geerts

    3 weken geleden
    Ook in Vlaanderen kennen we deze trend. Alle uitspraken worden onder het woke vergrootglas gelegd en met de regelmaat als racisme geklasseerd. Een uitzondering hierop is wanneer het uit linse hoek komt. Als verschining worden ze dan als 'zattemanspraat' geklasseerd.
  • Gaston Batsleer

    3 weken geleden
    Niks racistisch aan deze uitspraak. Als Mr. Derksen zijn definitie van Fries is : "geboren in Friesland" wel dan voldoet deze persoon er niet aan. Als iemand niet weerhouden wordt als internationaal topmodel omdat ze te klein is, wel dan zijn dat de normen van het modellenbureau. Als Frans spreken vereist is om een bepaalde job te doen en je kan het niet voldoende vloeiend spreken, schrijven, verstaan bij de selectie dan is dat zo. Dat is naar mijn mening allemaal GEEN discriminatie.
  • karina vanderlinden

    3 weken geleden
    18 miljoen inwoners, meer dan 1 miljoen kijkers, bijna 130 klachten en toch staat Nederland op zijn kop!
  • Jaap Priem

    3 weken geleden
    Wat Johan bedoelt!! als je niet in Friesland bent geboren dan ben je geen Fries. Mijn broer woont al 63 jaar in Friesland maar is geen echte Fries. Ik neem aan dat dit duidelijk is. Heeft niets met racisme te maken. M.v.g, Jaap.
  • Gerard Stevens

    3 weken geleden
    Ik heb niet meteen een mening in dit concrete debat, maar Derksen lijkt toch wel iemand die bewust de controverse opzoekt.