© nkbs

Conner Rousseau trekt verkiezingscampagne op gang op markt in Sint-Niklaas: “Ik ben zenuwachtiger dan anders”

Conner Rousseau heeft zijn verkiezingscampagne donderdag op gang getrapt, op de markt in zijn thuisstad Sint-Niklaas. “Ik ben zenuwachtiger dan anders, maar ik heb er wel zin in”, zegt de voormalige Vooruit-voorzitter.

jvh

Vooruit kondigde woensdag aan dat Rousseau dan toch zijn veelbesproken comeback zou maken, als lijstduwer bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement op 9 juni. De voormalige voorzitter moest in november opstappen als partijvoorzitter en Vlaams Parlementslid, omdat hij zich tijdens een dronken avond op café in Sint-Niklaas tegen enkele politieagenten racistisch had uitgelaten.

Rousseau zei woensdag dan ook heel bescheiden dat hij “de komende weken heel veel gaat komen luisteren” tijdens “een hele luistertour in Oost-Vlaanderen”. Die tournee begon donderdag op de Grote Markt in Sint-Niklaas, waar hij zijn campagne op gang trapte. “Of ik nederiger ben geworden? Dat zullen jullie straks wel becommentariëren, vermoed ik”, klonk het. “Het is toch spannend: ik ben zenuwachtiger dan anders, ik moet weer wennen. Maar ik heb er wel zin in, en de mensen zijn toch vriendelijk.”

(Lees verder onder de video)

“Ik ben zenuwachtiger dan anders”, geeft Conner Rousseau toe

“Eerst zien dat ik verkozen raak”

Op zijn maanden in de luwte wilde Rousseau het liever niet te veel meer hebben. “De wintermaanden zijn altijd donker, dat geldt voor iedereen en zeker voor mij. Maar nu is de lente terug. Laat het ons hebben over de problemen waar het echt over moet gaan: de prijs van het leven, over het vinden van een woning, over veiligheid.” Of ook nog over de vele persaandacht: “Ik heb daar niet om gevraagd, ik heb niemand verplicht om naar hier te komen. Laat ons vooral de mensen centraal zetten.”

Rousseau zinspeelde op een mogelijk einde van zijn politieke carrière als hij op 9 juni niet verkozen zou raken als lijstduwer. “Eerst zien dat ik verkozen raak, en dan zullen we verder zien. Ik hoop dat we dan een positief resultaat kunnen neerzetten, en dat ik samen met heel veel mensen het verschil kan maken.”

Als hij niet verkozen raakt, stopt hij met politiek, klinkt het. “Mijn doel is om verkozen te raken. Ik zal aan de mensen vragen: ‘Heeft de politiek nood aan mensen zoals ik?’ Als het antwoord ‘ja’ is, dan ga ik naar het parlement. Als dat ‘neen’ is, dan is dat ook duidelijk. En dan stop het.”

(Lees verder onder de foto)

© BELGA

“Ik ben verre van perfect”

Rousseau ging woensdag al dieper in op zijn comeback. “De afgelopen maanden waren voor mij niet altijd even gemakkelijk”, klonk het op Instagram. “Maar dat half jaartje uit de politiek heeft me eigenlijk ook wel deugd gedaan. Goed nagedacht over het verleden, maar ook nagedacht over de toekomst. Wat wil ik nog doen? En waarom wil ik het doen? If you want to make a difference, you’ve got to step in the arena.”

“Ik ben verre van perfect”, ging Rousseau ook in op de heisa die zijn ontslag inleidde. “Dat hebben we allemaal gezien, helaas. Maar ik beloof u wel dat ik mij elke dag keihard ga inzetten om het verschil te maken voor u. En dat is de keuze die jullie ook gaan moeten maken. Ik leg mijn lot in jullie handen. Heeft de politiek nood aan iemand zoals mij? Ik zal problemen blijven benoemen, maar met oplossingen komen en met u zaken gedaan krijgen.”

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer