© Action Images via Reuters

Zijn stevige kritiek blijft niet ongestraft: Vincent Kompany krijgt één match schorsing en geldboete na wangedrag tegen Chelsea

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Burnley-coach Vincent Kompany een schorsing van een speeldag opgelegd voor zijn misdragingen in de competitiewedstrijd tegen Chelsea (2-2) op zaterdag 30 maart. Hij kreeg ook nog een speeldag schorsing met uitstel (tot 31 december) en een boete van 10.000 pond (zo’n 11.700 euro).

Bron: BELGA

De schorsingsdag gaat meteen in, waardoor Kompany komende zaterdag niet langs de lijn mag staan in de thuiswedstrijd in de Premier League tegen Brighton & Hove Albion.

Kompany gaf na afloop van de partij zijn ongepast taalgebruik toe. Hij excuseerde zich ook bij scheidsrechter Darren England voor zijn woordkeuze. De Burnley-coach protesteerde hevig nadat zijn Franse verdediger Lorenz Assignon in de 40e minuut met rood werd uitgesloten.

Na de match bekritiseerde hij de arbitrage in de Premier League door te stellen dat “de refs dit seizoen gewoon niet goed genoeg zijn”. “Ik begrijp dat ze geen makkelijke taak hebben, maar ze moeten het beter doen”, zo klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer