Wout Van Aert kondigde gisteren aan dat hij geen Giro rijdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout Van Aert kondigde gisteren aan dat hij geen Giro rijdt. © vrt / SVL / Visma

Na drie minuten fietsen op rollen moest zélfs hij plooien: achtergrond bij Giro-njet van Wout van Aert

Hij was op de duur nog de enige die er bleef in geloven, maar na een mislukte fietstest op de rollen moest zelfs Wout van Aert het hoofd buigen. Geen Giro. Pijnlijk. Of Van Aert nu wel de Tour zal rijden, zal bijzonder goeie argumentatie vergen van zijn ploeg. Want Van Aert is niet alleen onverzettelijk òp de fiets...

22 reacties

  • Cedric Gobert

    1 week geleden
    De enige optie waarop hij de Tour kan rijden is als Vingegaard de Tour niet zou halen en ze met een vrijbuitersploeg naar de Tour zouden gaan waar Wout er zijn dagen kan uit pikken voor ritzeges met de ploeg in dienst als ze niemand in de vlucht hebben en een Kuss/Kelderman voor de bergritten. Wat koersritme opdoen zonder 3 weken aan een stuk vol te gaan. Maar de citroen helemaal uitpersen voor Vingegaard als hij fit raakt om dan weer net tekort te komen voor wat erna komt zou zonde zijn.
  • Rafaël Pauwels

    3 weken geleden
    Wij wensen je in de eerste plaats een goed herstel. Gezondheid boven alles. Daarna dag per dag bekijken. Geen doelen stellen, gewoon zien hoe alles verloopt. Jezelf vooral geen druk op leggen.
  • Sonja Degrieck

    3 weken geleden
    rustig opbouwen
  • Rik Clarysse

    3 weken geleden
    Wout, herstel volledig ,laat je niet opjutten door wie dan ook, richt je nog op twee doelen: Olympische Zomerspelen, Wereldkampioenschap.
  • Mieke Ponet

    3 weken geleden
    Normaal zou Wout naar de Olympische spelen gaan voor de tijd rit en de weg door die ongelukkige val kan hij misschien zich heel goed voorbereiden hier op want in de tijdrit zal het niet meer voldoende zijn met een 58 van voor, Remco trapt al een 62 van voor.