Stef Reid (rechts) verloor haar rechtervoet bij een bootongeluk toen ze 16 was.
Volledig scherm
Stef Reid (rechts) verloor haar rechtervoet bij een bootongeluk toen ze 16 was. © dpa/picture alliance via Getty I / AFP

“Dit is geen oplossing”: Nike biedt paralympiër “eenmalige korting” aan nadat ze haar weigeren één schoen te kopen

De Nieuw-Zeelandse paralympiër Stef Reid (39), die een geamputeerd been heeft, roept Nike op om hun schoenen individueel te verkopen. Het sportmerk heeft in zijn winkels mannequins staan met één geamputeerd been, maar staat klanten niet toe om maar één schoen te kopen. Nike gaat de zaak bekijken, klinkt het.

24 reacties

  • Veerle Vermeylen

    3 weken geleden
    Zoveel kortzichtige opmerkingen hier.... Triestig hoe sommige niet verder denken dan dat hun neus lang is. Niet iedereen voldoet aan "het perfecte plaatje"... Het gaat hier niet over een modetrend, dan doe je de ene dag geel links en roos rechts aan en de andere dag andersom! Het gaat over een persoon met een beperking. En niet alle amputatie zijn steeds dezelfde voet of been! De ene heeft helaas zijn rechter voet/been verloren; de andere links... Dus moet er niets weggegooid worden...
  • Pieter Verhulst

    3 weken geleden
    Goede reclame voor Nike. Zeker als je weet dat een aanzienlijk percentage nieuw vernietigd wordt omdat ze niet verkocht raken.
  • Peter Buyck

    3 weken geleden
    Tja, dan moeten ze zich maar aansluiten bij een groepsaankoop zodat ze elkaar kunnen helpen. Ik vind het al erg dat er sportploegen vrachtwagens laden en lossen met 'gepersonaliseerde matrassen' omdat de matrassen die aanwezig zijn in het hotel 'niet geschikt zijn'.
  • Severine Cap

    3 weken geleden
    In dit geval lijkt het mij ok, of met twee verschillende voeten ook, maar als de ene schoen versleten is, dan is de andere toch ook meestal aan vervanging toe, ik vind dat het moet kunnen.
  • Rondelez Stefaan

    3 weken geleden
    compleet belachelijk en lijkt mij sterk dat een atleet ze zelf moet betalen