Op de terreinen aan de Raes van Heerslaan konden jonge voetballertjes zich drie dagen lang uitleven op het paastornooi van voetbalclub Heers VV.© frmi

550 jonge voetballertjes verdedigen hun clubkleuren op paastornooi in Heers

Heers -

Op de terreinen aan de Raes van Heerslaan konden jonge voetballertjes zich drie dagen lang uitleven op het paastornooi van voetbalclub Heers VV.

Frank Missotten

Voor Heers VV is het jeugdtornooi in de paasvakantie een traditie geworden. “We willen met dit tornooi de jeugdspelers wat voetbalplezier laten beleven tijdens de paasvakantie”, vertelt jeugdverantwoordelijke Guy Hannosset. “Dit jaar mochten we liefst 19 clubs met 65 ploegen verwelkomen, goed voor ongeveer 550 voetballertjes van 5 tot 15 jaar. Op dinsdag was het de beurt aan de U6, U7 en de U15 en op woensdag aan de U9, U10 en U13. Donderdag sloten we ons jeugdtornooi af met de U8, U11 en U12. Zonder incidenten ontvingen we, verspreid over de drie dagen, een ruim 750 toeschouwers. Een geslaagde editie dus.”

Trainingsdagen

Vanaf volgend seizoen slaan Heers VV en EMBO uit Mechelen-Bovelingen de handen in elkaar voor hun jeugdwerking. “We tellen nu samen een 150-tal jeugdspelers, die zullen in nieuwe rood-blauwe clubkleuren en onder een nieuwe clubnaam in competitie treden”, zegt Guy. “Nieuwe spelertjes uit de gemeente Heers en omgeving zijn uiteraard welkom. Jongens en meisjes die graag eens op een balletje trappen, kunnen op een woensdag of vrijdag in mei langskomen tijdens onze open trainingsdagen. Die gaan door op beide locaties vanaf 18 uur.”

De spelers en trainers van de U9 van thuisclub Heers VV.© frmi

Aangeboden door onze partners