© Koen Bauters

Rock Werchter past The Barn en KluB C aan: “We hebben de kritiek gehoord en zijn ermee aan de slag gegaan”

Anderhalve maand voor de start van het festival kondigt Rock Werchter alvast een belangrijke verandering aan. The Barn en KluB C zullen er dit jaar anders uitzien. Vooral bij The Barn is dat het gevolg van heel wat kritiek afgelopen zomer.

Fred again…, Iggy Pop, Charlotte De Witte. Heel wat artiesten deden vorig jaar The Barn volstromen. Overvol zelfs, zodat veel fans al een halfuur voor de show geen plek meer hadden in de tent, die afgesloten werd en noodgedwongen buiten voor een scherm moesten volgen. De kritiek klonk luid, maar is blijkbaar niet in dovemansoren gevallen.

LEES OOK. Vorig jaar regende het kritiek, maar Rock Werchter lijkt geluisterd te hebben: vijf keer meer vrouwen op hoofdpodium dan vorig jaar

Vrijdag kondigde het festival wijzigingen aan. Zowel de tenten van The Barn als KluB C blijven aan de voorkant open, zodat wie buiten staat, kan blijven volgen. Op elke tent zullen er ook schermen hangen die alle details in beeld brengen. Binnen blijven er tribunes staan en komt er klimaatregeling voor extra comfort, en er zal opnieuw een inkomconstructie komen met bemande ‘crash barriers’ met poortjes voor de veiligheid en de beheersing van de toestroom van publiek.

(Lees verder onder de Instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We willen unieke concertervaringen bieden in onze tenten, met top geluid-, licht- en videoproductie”, zegt Nele Bigaré, woordvoerster van Rock Werchter. “Dat willen we vooral ook blijven aanbieden. Vorig jaar hebben we de kritiek gehoord en zijn we met de feedback aan de slag gegaan. Met onze productiemensen en de ingenieurs van Veldeman (verantwoordelijk voor de tenten, red.) hebben we bekeken hoe we verbeteringen konden aanbrengen zonder aan de veiligheid van de constructie te raken.”

Op sociale media licht de organisatie al een tipje van de sluier op hoe The Barn er zal uitzien. KluB C steekt ook in een gloednieuw jasje, maar die wordt pas later getoond.  (eadp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer