Dimitri Van den Bergh op archiefbeeld.© PA

Dimitri Van den Bergh naar tweede ronde International Darts Open, De Decker sneuvelt tegen James Wade

Dimitri Van den Bergh heeft zich na 6-2 winst tegen Alexander Masek geplaatst voor de tweede ronde van de International Darts Open in het Duitse Riesa. Mike De Decker kreeg een steviger tegenstander tegenover zich en ging met 6-3 onderuit tegen de Engelsman James Wade.

Michael Van Damme

Na winst in de eerste leg brak Van den Bergh (PDC 9) door de darts van de Tsjech Alexander Masek, een kwalificatiespeler. Ook leg drie was voor de Antwerpenaar. Masek pakte vervolgens het vierde spelletje. De 29-jarige UK Open-kampioen liet zich niet verrassen en kwam met dubbel zestien op één leg van de volgende ronde. In leg acht prikte Van den Bergh nog 11-darter weg voor een vlotte 6-2 overwinning. Met een gemiddelde van 93.98 per drie darts en een check out-gemiddelde van 35.3% deed hij duidelijk beter dan Masek, die uitkwam op 85.16 en 25%.

In de volgende ronde neemt Van den Bergh (PDC 9) het op tegen de Nederlander Danny Noppert (PDC 12), die maandag het Players Championship 8 won na 8-6-winst tegen de Engelsman Luke Humphries (PDC 1), de regerende wereldkampioen.

Mike De Decker (PDC 40) redde het niet. De Mechelaar moest in een zeer matige wedstrijd met 6-3 het onderspit delven voor de Engelsman James Wade (PDC 21). Zo kwamen beide spelers niet verder dan een gemiddelde van 85 per drie darts.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen

Eerste ronde

Namiddagsessie

Ritchie Edhouse 6-1 Jitse van der Wal

Brendan Dolan 6-2 Kai Gotthardt

Dimitri Van den Bergh 6-2 Alexander Masek

Richard Veenstra 6-4 Andrew Gilding

Daryl Gurney 6-0 Patrick Klingelhoefer

Callan Rydz 6-1 Lee Evans

William O’Connor 6-3 Mervyn King

Michael Unterbuchner 6-4 Luke Woodhouse

Avondsessie

Jose De Sousa 6-3 Cor Dekker

Chris Dobey 6-1 Dylan Slevin

Martin Schindler 6-1 Jan Dueckers

James Wade 6-3 Mike De Decker

Cameron Menzies 6-4 Simon Whitlock

Gian van Veen 6-3 Raymond van Barneveld

Gabriel Clemens 6-5 Peter Wright

Owen Bates v Nathan Aspinall

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer