© BELGA

Late gelijkmaker van RSCA Futures verhindert vijfde thuiszege op rij voor Lierse

Geen vijfde thuiszege op rij voor Lierse, wel een 1-1-gelijkspel tegen RSCA Futures. De thuisploeg klom na de pauze langs Nils Schouterden nog wel op voorsprong, maar slikte in de slotfase alsnog de gelijkmaker. Lierse parkeert zich zo op de tiende plaats in het klassement.

Kurt Guldentops

Geen likje stress meer op een zonovergoten Lisp, nadat Lierse één week eerder tegen Club NXT mathematische zekerheid had verworven omtrent het behoud. Het noopte coach Sven Vandenbroeck zelfs tot enig experimenteel werk. Zo spijkerde hij Jarno De Smet tussen de palen en kreeg ook Samih El Touile voluit zijn kans. Inzet van de namiddag was een negende plaats in het klassement voor de Pallieters. Daarvoor was een vijfde thuiszege op rij tegen RSCA Futures nodig.

De eerste halve kansjes waren weliswaar voor een bijzonder gretig gestart jong Anderlecht, maar Jarno De Smet wist raad met die speldenprikjes. Echt gevaar volgde net voor het kwartier, toen Van Acker vrij mocht aanleggen en zijn poging op de doellijn werd gekeerd. RSCA Futures reageerde met een pittig vluchtschot van Ure. El Touile besloot rond het halfuur ook nog een keertje op de vuisten van Vanhoutte. Maar vooral net voor de pauze lag een thuisgoal in het vet. Eerst Schouterden en nadien El Touile claimden een strafschop waarvoor scheidsrechter De Beuckelaer telkens de ogen sloot en diezelfde Schouterden ramde een volley nog op de vuisten van Vanhoutte. Gaan rusten deden we zo uiteindelijk zonder goals.

Meteen na de pauze was het wel kassa voor Lierse. El Touile slalomde vrolijk langs Bouchouari in de zestienmeter en legde perfect af voor Schouterden. Die had maar in de verste hoek te duwen. Minuten later werd El Touile trouwens ook nog afgevlagd voor erg dubieus buitenspel alleen richting Vanhoutte. En ook Van Acker werd nog alleen richting doel teruggefloten na een vermeende fout van De Bruyn. Tussendoor had De Smet de meubelen gered voor Lierse na een zeldzame uitbraak van de bezoekers. Veel werk kreeg de thuisgoalie niet op te knappen, maar op een kopbal van Baouf moest hij toch nog een tweede keer alle zeilen bijzetten.

© BELGA

Lierse bracht in het slotkwartier Obbi Oulare nog in de strijd, die voor aanvang door de supportersfederatie werd verkozen tot verdienstelijkste speler van het seizoen. Hij ging Thibaut Van Acker en Viktor Boone vooraf. Maar een vijfde zege op rij vieren zat er niet in voor de boomlange spits uiteindelijk niet in. Vijf minuten van het einde liet de thuisdefensie zich door een lange bal verrassen en Goti tikte simpel binnen. Luttele minuten later knalde de ingevallen Claes de winnende treffer nog onbesuisd over.

En dus geen vijfde thuisoverwinning op rij voor de Pallieters, die met een fraaie 13 op 18 alsnog van een knappe eindsprint mogen spreken. Volgend weekend wacht geel-zwart op de slotdag bovendien nog een pittige uitmatch bij Zulte Waregem.

Lierse 1-1 RSCA Futures

LIERSE: De Smet, Tirpan (89’ Nkaka), Vanderhallen, Cools, Boone, Schouterden, Brebels, Van Acker, De Bruyn (84’ Claes), Kireev (84’ Vekemans), El Touile (78’ Oulare).

RSCA FUTURES: Vanhoutte, Bouchouari, Baouf, Lapage, Maamar, Monticelli, Nunzio Engwanda (89’ Barry), Tim Engwanda (89’ Moutha), Degreef, Colassin (64’ De Corte), Ure (64’ Goto).

DOELPUNTEN: 50’ Schouterden 1-0, 85’ Goto 1-1.

GELE KAARTEN: 9’ Cools, 40’ Monticelli, 51’ Schouterden, 65’ De Bruyn, 80’ Brebels, 82’ Baouf.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: De Beuckelaer.

TOESCHOUWERS: 3.500.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws