© AFP

Samsung stoot Apple weer van de troon in smartphonemarkt

Het Zuid-Koreaanse Samsung is in het eerste kwartaal opnieuw uitgegroeid tot de grootste leverancier van smartphones ter wereld, zo berekende de Amerikaanse marktonderzoeker IDC.

mtm
Bron: BELGA

Vorig jaar nam Apple nog die koppositie in, maar nu zakte de verkoop van de iPhone met 9,6 procent tot 50,1 miljoen stuks, terwijl de verkoop bij Samsung met slechts 0,7 procent daalde tot 60,1 miljoen.

Samsung heeft daarmee volgens IDC een marktaandeel van 21 procent, Apple van 17,3 procent. Het Zuid-Koreaanse bedrijf lanceerde in het eerste kwartaal zijn succesvol model Galaxy S24. 

Over heel 2023 was Apple nog de grootste speler in de smartphonemarkt. Voor het eerst overtroefde het de jarenlange marktleider Samsung.

Nummer drie wereldwijd is het Chinese Xiaomi met een marktaandeel van 14 procent. Grootste groeier is het Chinese Transsion, dat vooral in Afrika actief is en wereldwijd al ongeveer één op tien smartphones levert. Het bedrijf staat daarmee op een vierde plaats. 

De smartphonemarkt is in het eerste kwartaal opnieuw aan het groeien, zegt IDC, met 7,8 procent tot 289,4 miljoen stuks.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer