De auto's stonden geparkeerd op de berm ter hoogte van de grote ring
Foto: Noa Sneyers

Politie schrijft 171 boetes uit aan de Japanse tuin in Hasselt: "Veel voor een weekend"

Het afgelopen weekend heeft de politie 171 parkeerboetes uitgedeeld aan de Japanse tuin in Hasselt. Daar stonden veel auto's verkeerd geparkeerd omdat er in het Kapermolenpark het Japans Festival plaatsvond. Heel wat bezoekers parkeerden op de berm ter hoogte van de Grote Ring. 

Het was druk in Hasselt afgelopen weekend door de eerste editie van het Japanse festival Japan FES in het Kapermolenpark. Dat lokte in totaal zo'n 6.000 bezoekers naar Hasselt. Daardoor stond de parking aan de Japanse tuin al snel vol.

Heel wat mensen lieten daarom hun auto achter op de berm van ter hoogte van de Grote Ring. Maar daar is het verboden om te parkeren. Op het festival werd ook meermaals via een omroeper gevraagd om de auto's daar weg te halen.

De politie heeft in totaal 171 parkeerboetes uitgeschreven. "Dat is behoorlijk veel voor een weekend", klinkt het daar.

De organisatie van de Japanse tuin heeft op Facebook gecommuniceerd waar je kan parkeren, maar daar wordt nu verontwaardigd op gereageerd. "Als we dat eerder hadden geweten", schrijft iemand. "Even gezocht, niets gevonden. Aan de bareel 10 euro mogen betalen voor de 'gratis' vervangparking", laat iemand anders weten.

Volgens de organisatie van de Japanse tuin is er meer dan genoeg gedaan om de mensen wegwijs te maken. "Onze parking is redelijk beperkt, maar wij hebben op sociale media duidelijk gecommuniceerd om de mensen te laten weten waar ze hun auto gratis konden parkeren. We hebben telkens doorverwezen naar parking C van park H", klinkt het bij diensthoofd Carl De Coster.

Meest gelezen