Minderjarige treinsurfer valt van trein in Zottegem en wordt zwaargewond afgevoerd: “Hij mag gepeperde rekening verwachten”

© edp

Leeuwergem -

Een minderjarige treinsurfer is maandagnamiddag rond 16 uur van de trein gevallen ter hoogte van het Oost-Vlaamse Zottegem en is zwaargewond, volgens onze informatie met meerdere breuken, naar het ziekenhuis gebracht. Het treinverkeer tussen Zottegem en Denderleeuw lag daardoor een halfuur stil.

Eric De Pessemier en Guy Stevens
Bron: belga/eigen berichtgeving

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de spoorwegovergang aan Duivelsvoetstap, zowat op de grens tussen Herzele en Zottegem. De treinsurfer, een minderjarige uit Ninove, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Zottegem. Volgens onze informatie heeft hij door zijn val meerdere breuken opgelopen.

“De treinsurfer werd om iets voor vier uur opgemerkt”, zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. “Het treinverkeer werd voor ongeveer een half uur stil gelegd.”

Over de omstandigheden van het ongeval of waar de treinsurfer op de trein sprong, zijn geen details gekend. De spoorwegpolitie is een onderzoek gestart naar de feiten.

“Het is een heel zeldzaam fenomeen”, zegt Temmerman. De NMBS heeft het over een dertigtal gevallen per jaar van mensen die zich wagen aan treinsurfen. “Levensgevaarlijk”, noemt Temmerman dat. “We gaan in die gevallen altijd de kosten proberen te verhalen op die partij. In dit geval zal dat eenvoudiger zijn, want die persoon is gevat door de politie. Hij mag zich aan een gepeperde rekening verwachten, want het treinverkeer heeft er toch een half uur door stilgelegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen