Israëlisch premier Benjamin Netanyahu.
Volledig scherm
Israëlisch premier Benjamin Netanyahu. © AP

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu op Holocaust-herdenking: “Niets zal ons stoppen onszelf te verdedigen”

De Israëlische regering heeft beslist om de Qatarese nieuwszender ‘Al Jazeera’ in Israël te sluiten. Het is een van de weinige nieuwszenders die nog journalisten heeft in de Gazastrook. De onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse terreurorganisatie Hamas over de vrijlating van gijzelaars en een gevechtspauze zijn zondag afgesprongen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

759 reacties

  • Tuur Peerlinckx

    7 uur geleden
    Goed dat Netanyahu niet wakker ligt van de verwarde studenten. Een leider die doet wat hij moet doen, voor zijn volk en staat.
  • miem van hoef

    8 uur geleden
    En als Hamas al eens zou beginnen met de gijzelaars vrij te laten ?
  • boudewijn schepers

    10 uur geleden
    Poetin twee
  • joris Vanderwegen

    10 uur geleden
    En Netanyahu veegt de vredesonderhandelingen voor de zoveelste keer van tafel. Als de oorlog stopt is zijn carriere over
  • Haafs Chabane

    10 uur geleden
    u heeft gelijk u zzult verschieten
  1. TERUGLEZEN GAZA. “Israëlisch leger trekt zich terug uit al-Shifaziekenhuis” - Nieuwe Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelen

    TERUGLEZEN GAZA. “Israëlisch leger trekt zich terug uit al-Shifazie­ken­huis” - Nieuwe Amerikaan­se aanvallen op Hout­hi-doe­len

    Het Israëlische leger heeft zich teruggetrokken uit het al-Shifaziekenhuis in Gaza. Dat meldt de Arabische nieuwszender ‘Al Jazeera’ dinsdagochtend. Volgens het Israëlische leger gebruikte Hamas het hospitaal als uitvalsbasis. Dat wordt echter ontkend door de Palestijnse terreurbeweging. Volgens Tel Aviv werden zeker 50 Palestijnse strijders gedood en 180 militanten opgepakt tijdens de inval. Bij de militaire operatie kwam ook één Israëlische soldaat om het leven. Lees de ontwikkelingen van 19 maart hier terug.
  2. INTERVIEW. Israël is gewend om VN-resoluties naast zich neer te leggen. Maar wat dan? “VS zouden kunnen stoppen met wapens te leveren”
    PREMIUM
    11

    INTERVIEW. Israël is gewend om VN-resoluties naast zich neer te leggen. Maar wat dan? “VS zouden kunnen stoppen met wapens te leveren”

    De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties keurde gisteren een resolutie goed die in Gaza een onmiddellijk staakt-het-vuren tijdens de ramadan eist. De belangrijkste bondgenoot van Israël, de VS, onthielden zich daarbij. Maar Israël lijkt ook deze resolutie straal te negeren. Wat kan deze oorlog nog doen stoppen? Wie heeft nog voldoende invloed op Netanyahu? “De crisis in de alliantie Israël- Amerika was nog nooit zo groot”, zegt Midden-Oostenexpert Koert Debeuf (VUB).