De vijf Waalse lijsttrekkers van N-VA: Michel De Wolf, Laurence Genot, Evelien Barbieux, Anne Laure Mouligneaux en Drieu Godefridi.
Volledig scherm
De vijf Waalse lijsttrekkers van N-VA: Michel De Wolf, Laurence Genot, Evelien Barbieux, Anne Laure Mouligneaux en Drieu Godefridi. © Bernard Demoulin / BELGA / N-VA / BELGAIMAGE

N-VA trekt overal in Wallonië naar de kiezer: dit zijn de 5 lijsttrekkers

Na de aankondiging van lijsttrekker Drieu Godefridi (51) in Waals-Brabant kondigt N-VA de kandidaten aan voor alle provincies in Wallonië. In totaal staan er 77 kandidaten op vijf kieslijsten voor de verkiezingen van de Kamer. Van een voormalige professor tot een nauwe medewerker van Theo Francken (N-VA) tijdens zijn periode staatssecretaris: dit zijn de net aangekondigde lijsttrekkers.

52 reacties

  • Jean Donny

    3 weken geleden
    Nu eens kijken wat de Walen er zelf van denken!
  • Ludwig Vandecappelle

    3 weken geleden
    Hier zullen PS, MR en zelfs PTB en Ecolo niet gelukkig mee zijn!
  • nicky vandee

    3 weken geleden
    Waarom geen Waalse partijen opkomen in Vlaanderen?
  • liliane bervoet

    3 weken geleden
    Daar gaan we plezier aan aan beleven .ben benieuwt .
  • Gust Vandamme

    3 weken geleden
    De wanhoop nabij. Hoe kan je als partij voor een onafhankelijk Vlaanderen nog maar overwegen om in Wallonië op te komen? Platte politiek en precies waar de kiezer genoeg van heeft.
  1. Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor ernstige gezondheidsrisico’s door lawaai nachtvluchten: “Van depressies en obesitas tot hartfalen”
    PREMIUM
    125

    Hoge Gezond­heids­raad waarschuwt voor ernstige gezondheidsrisico’s door lawaai nachtvluch­ten: “Van depressies en obesitas tot hartfalen”

    Depressie, angst, slaapverstoring, stress, leerachterstand, hoge bloeddruk, hartziekte, afwijkend geboortegewicht. De lijst van potentiële gezondheidsproblemen voor buren van Brussels Airport is zo lang, dat de Hoge Gezondheidsraad ervoor pleit om alle nachtvluchten te schrappen. Ook minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat ze verdwijnen. Professor Greet Schoeters (UAntwerpen) legt uit waarom die vluchten zo’n groot probleem zijn, en vraagt ook overdag actie. “Deze ontwikkeling moeten we echt tegenhouden.”
    Zaventem
  2. Stephanie Clerckx (40) openhartig over moeilijk ivf-traject: “Een kind krijgen was het enige dat mij echt gelukkig zou kunnen maken”
    PREMIUM

    Stephanie Clerckx (40) openhartig over moeilijk ivf-tra­ject: “Een kind krijgen was het enige dat mij echt gelukkig zou kunnen maken”

    Romantisch zwanger worden op jongere leeftijd? Dat is niet gelukt voor ex-model en pr-vrouw van wielerploeg Soudal Quick-Step, Stephanie Clerckx (40). Vandaag is ze wel over the top gelukkig zwanger van haar eerste kindje, na een medisch traject dat twee jaar heeft geduurd. Hoe heeft ze dat beleefd? “Kon ik de tijd terugdraaien, had ik mijn eicellen laten invriezen. Ik zou het iedereen aanraden.”