Palestijnse reddingswerkers evacueren gewonde familieleden na een Israëlische aanval op hun huis in een vluchtelingenkamp in Rafah. (04/05/2024)
Volledig scherm
Palestijnse reddingswerkers evacueren gewonde familieleden na een Israëlische aanval op hun huis in een vluchtelingenkamp in Rafah. (04/05/2024) © ANP / EPA

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamas: geen akkoord zonder definitief einde oorlog in Gaza - IDF: commandant Islamitische Jihad gedood bij luchtaanval in Gaza

Een hoge functionaris van Hamas zegt dat de Palestijnse groepering niet zal instemmen met een staakt-het-vuren indien dat niet expliciet een definitief einde van de oorlog in Gaza inhoudt. Een hooggeplaatste Israëlische functionaris zei eerder op zaterdag echter juist dat de eis van Hamas tot een totale beëindiging van de oorlog “de mogelijkheid om tot een akkoord te komen dwarsboomt”. En het Israëlische leger zegt dat het Aiman Zaarab, een commandant van Islamitische Jihad, heeft gedood tijdens een luchtaanval in het zuiden van de Gazastrook. Zaarab was volgens Israël verantwoordelijk voor de aanval van de groepering op de kibboets van Sufa en op een militaire post in het zuiden van Israël tijdens de aanval onder leiding van Hamas op 7 oktober. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

739 reacties

  • Harry Van riet

    19 uur geleden
    als men niet tevreden is met het beleid van de Universiteit zou ik hen de raad geven geven om te stoppen met studeren op de kosten van de maatschappij.
  • Geert Lefevre

    1 dag geleden
    Met alle afschuw voor wat er gebeurt in de wereld, maar studenten, focus aub op julie opleiding
  • Steven Vancanverberghe

    1 dag geleden
    Één doel, Hamas volledig vernietigen. Steun aan de Israëlische bevolking.
  • Danny Bouts

    1 dag geleden
    Ze zouden beter wat meer studeren!
  • Alischa De Hertog

    1 dag geleden
    Onze studenten kopiëren alles, maar dan ook echt alles wat in de VS gebeurt. Als er in de VS morgen wordt gesupporterd voor WO3, dan zijn onze studenten de eerste cheerleaders.
  1. KIJK. Betogers gaan confrontatie aan met Israëlische grenspolitie omdat ze hulpkonvooi voor Gaza willen blokkeren

    KIJK. Betogers gaan confronta­tie aan met Israëli­sche grenspoli­tie omdat ze hulpkon­vooi voor Gaza willen blokkeren

    Tientallen demonstranten van de Israëlische beweging Tzav 9 hebben dinsdag geprobeerd een konvooi met hulpgoederen voor Gaza tegen te houden. Dat deden ze aan de grensovergang bij Nitzana, tussen Israël en Egypte. De betogers zeggen dat het blokkeren van de hulp Hamas zou kunnen dwingen de resterende gijzelaars vrij te laten. Maar ondanks hun protest, is het aantal hulpleveringen aan de Gazastrook juist toegenomen. Verschillende landen droppen onder meer voedselpakketten vanuit de lucht.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstilstand”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstil­stand”

    De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dinsdag dat het Israëlische leger Rafah zal binnenvallen, ongeacht of er een wapenstilstand wordt bereikt met de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Egypte heeft ondertussen “goede hoop” voor het voorstel voor een bestand in Gaza dat vertegenwoordigers van Hamas hebben meegenomen uit Caïro. En eerder op de dag is een Israëlische politieagent neergestoken in de Oude Stad van Jeruzalem. De dader, een 34-jarige Turk, werd doodgeschoten door een andere agent. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 30 april terug.