Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Zonder Vlaamse meerderheid, maar rapport over cannabis wordt goedgekeurd in Senaat

De Senaat heeft vrijdag een informatieverslag over de evaluatie van het drugsbeleid, met name rond cannabis, goedgekeurd. Het rapport kreeg een brede steun aan Franstalige kant (PS, MR en Ecolo). Aan Vlaamse kant keurden enkel Groen, Open VLD en Vooruit het verslag goed.

20 reacties

  • Jasper Bert

    4 dagen geleden
    Nu is het onduidelijk veel mensen doen het en niemand die nog raar kijkt als iemand 1 rolt of smoort dus wanneer volgd nu de legalisatie ? Niet echt duidelijk in artikel
  • Tex Teunen

    2 weken geleden
    Legaliseren,niet op openbare plaatsen en niet in de buurt van kinderen . Max aantal planten opleggen.afstand houden bij gebruik in je tuin bij rijwoningen.alleen eigen gebruik.gewoon niemand mag er last van hebben en t mag ook geen handel worden of je moet een btw nummer hebben en geregistreerd zijn in een openbaar register.
  • Reinout De Feyter

    2 weken geleden
    Legaliseren en de staatsschuld zal er ook goed bij varen indien dit door de overheid gefaciliteerd wordt zoals in Nederland. Gerecht zal ook een pak minder werk hebben. Alcohol is toch ook legaal?
  • Filiep Defrancq

    2 weken geleden
    Men kan reeds beginnen met het toelaten van medicinale canabis,eigen kweek voor eigen gezondheid.Maar blijkbaar zijn degene die de wetten stemmen niet op de hoogte van het produkt waarover ze moeten stemmen ofwel is het rekening houden met hun eigen stemmen en hun postje.
  • rafael van nuffelen

    2 weken geleden
    LEES het artikel eerst! Er staat niks in over het toelaten van cannabis in België, het gaat om de manier van veroordelen te herzien. Wat een domme mensen reageren hier weer zeg.