KVC Genk stijgt naar eerste nationale.© KVC Genk

Volleybal Nationale 2 heren A

Genk viert titel en promotie naar eerste nationale op slotspeeldag: “We gaan geen gekke dingen doen”

Het was nog even bibberen na die verloren eerste set. Maar uiteindelijk mocht de champagne zaterdag dan toch knallen in Genk. KVC klopte Waremme met 3-1. Titel en promotie naar nationale 1 zijn een feit.

Vijf jaar geleden trok Genk-voorzitter Paul Molemans zijn team noodgedwongen terug uit de toenmalige Liga B. Door enkele laattijdige vertrekkers kreeg KVC toen geen competitieve ploeg meer op de been. Anno 2024 viert de club de terugkeer naar de op een na hoogste reeks. Genk trok dit seizoen in de competitie slechts drie keer aan het kortste eind en eindigde met één puntje meer dan Guibertin B. “Waremme heeft ons eventjes laten schrikken”, vertelt Molemans. “Het draaide bij ons niet in die eerste set. Daarna kwamen we beter in de match. Brecht Campfors kwam daardoor ook onder stoom. Als je tegen een ploeg als Waremme B een kloofje slaat wordt het makkelijker spelen. Voor hen had deze match ook geen enkel belang meer.”

Gezonde club

Een grotere prijzenkast dringt zich op bij de Genkenaars. De damesploeg pakte de titel in derde nationale, de herenploeg na de Beker van Limburg nu dus ook de titel in tweede nationale. “Een seizoen om in te kaderen”, vervolgt een fiere Molemans. “Volgend seizoen gaan we dat huzarenstukje natuurlijk niet kunnen herhalen. We willen een gezonde club in nationale 1 worden. Gekke dingen ga je ons niet zien doen. Er is een bedrag gebudgetteerd dat naar onze eerste ploeg gaat en daar gaan we niet boven. Met Brecht Campforts en de zopas aangetrokken Brian Schouren hebben we volgens mij genoeg aanvallende power om het behoud te verzekeren. We praten ook nog met een ervaren receptie-hoekspeler. Afwachten wat middenman Romain Lievens gaat doen. Hij praat momenteel met de A-ploeg van Waremme. Als hij effectief vertrekt moeten we nog op zoek naar een vervanger.” (rkb)

Sets:25-27, 25-22, 25-19, 25-19.

© KVC Genk

© KVC Genk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer