© ATV

Alex Kibet wint 38ste editie van Antwerp 10 Miles: “Ik was eigenlijk niet in topvorm”

Atleet Alex Kibet heeft de 38ste editie Antwerp 10 Miles gewonnen. Hij zette een tijd neer van 47 minuten en 21 seconden en vloog over de finishlijn. De loper woont momenteel in Leuven trainde samen met de langeafstandsloper en atleet Michael Somers, die twintig seconden later als derde over de eindstreep ging. Imana Truyers finishte als eerste vrouw met een tijd van 57 minuten en 25 seconden. “Recupereren? Met een shake of een frietje.”

emke

“Ik ben eigenlijk niet in topvorm, dit is een oefening voor mij”, zegt Kibet na zijn prestatie. De atleet vloog over de finishlijn en is toch blij met zijn prestatie. “Ik train elke dag en loop dan 20 kilometer. Dus dit was een goede gelegenheid om te kijken hoe fit ik ben.”

LEES OOK. Reda wint opnieuw Short Run: “Een tip? Veel water drinken”

Kibet vond het parcours door Antwerpen niet zwaar. “Ik heb goed getraind met Michael Somers (Belgische topatleet, red.) en ik dacht dat hij mijn grote concurrent zou zijn vandaag, maar mijn lichaam voelde goed.” Somers eindigde op de derde plaats met een tijd van 47 minuten en 48 seconden. Als tip geeft Kibet mee dat lopers er gewoon van moeten genieten. “Je moet niet constant naar je tijd kijken op je horloge, je moet gewoon genieten van de sfeer.”

De atleet is van plan om volgend jaar opnieuw deel te nemen. “De combinatie met training en school is een beetje moeilijk, maar ik doe mijn best. Het parcours in Antwerpen is fijn en de toeschouwers zijn enthousiast, dat was heel leuk. Ik kom zeker volgend jaar terug.”

Bij de vrouwen haalde atlete Imana Truyers als eerste de finish met een tijd van 57 minuten en 25 seconden. “Ik ruik naar champagne”, zegt ze na haar topprestatie. “Ik vond het heel leuk, echt een kippenvelmoment. Ik liep twee minuten sneller dan vorig jaar en ik heb er een goed gevoel aan overgehouden.” Om te recupereren na zo’n intense activiteit drinkt Imana een shake, maar als het een goede wedstrijd was, gaat ze langs de frituur. “Niet de ideale manier om te recupereren, maar goed.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp 10 Miles