Foto: Thijs Pattyn

Tientallen bezoekers van peperdure gloednieuwe attractie in pretpark Bellewaerde gehaald na defect

In het pretpark Bellewaerde in Ieper zijn ongeveer 40 mensen geëvacueerd van de nieuwe waterattractie Amazonia. Die is gisteren met enkele weken vertraging geopend, maar vandaag al bleken er problemen met een van de pompen. De attractie werd stilgelegd en de bezoekers werden geholpen bij het uitstappen.

Gisteren vierde Bellewaerde de opening van een nieuwe attractie, de duurste ooit. Ze kostte zo'n 14 miljoen euro. De attractie had eigenlijk al moeten openen aan het begin van het seizoen tijdens de paasvakantie. Een dag nadat de attractie dan toch is geopend, duiken er al problemen op met een van de pompen.

Het park besloot de attractie een tijdje stil te leggen en de mensen die erop zaten te evacueren. "Alle bezoekers zaten op plekken die gemakkelijk bereikbaar waren", vertelt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe. "Het was dus niet nodig om de brandweer te bellen. Het is ons personeel, dat daar ook voor getraind is, dat iedereen uit de Amazonia heeft geholpen."

Kinderziektes

De opening van de attractie had al wat vertraging opgelopen, omdat bepaalde onderdelen niet op tijd waren aangekomen. Daardoor kon ze ook later pas worden uitgetest. Die testprocedure is goed verlopen. Dat er nu iets misloopt, wijt Bellewaerde aan kinderziektes. 

Amazonia is de hoofdattractie van een nieuwe zone in het pretpark: Mundo Amazonia. Die is ingericht op de plek waar de iconische kevertjes vroeger stonden en heeft als thema Brazilië en het Amazoneregenwoud daar.

Meest gelezen