Riemer over de penaltyfase.
Volledig scherm
Riemer over de penaltyfase. © VTM NIEUWS / DAZN

Geen sanctie voor Riemer na uithaal in Genk: Anderlecht-coach komt weg met waarschuwing na forse uitspraken over arbitrage

Brian Riemer komt weg met een waarschuwing na zijn uithaal in Genk. Het bondsparket boog zich over de uitspraken van de Anderlecht-coach, die het nooit een penalty vond voor Racing Genk én scheidsrechter Jonathan Lardot stevig op de korrel nam. “Waarom wil hij zichzelf altijd maar weer in de belangstelling zetten?”, vroeg de Deen zich af op zijn persconferentie. Maar tot een schorsing komt het dus niet.

358 reacties

  • Robert Stabel

    4 weken geleden
    Ik ben geen fan van gelijk welke voetbalploeg. Iemand moet mij eens uitleggen hoe je bewust op minder dan een halve seconde (04:13 - 04:14, impact was al een 0,3 seconden voorbij) zo'n hard schot kan ontwijken en je armen strak tegen je lichaam kan brengen in deze faze. Dit kan nooit geïnterpreteerd worden als het bewust afstoppen van het schot op doel. Ik stel voor dat 9 van de 10 veldspelers de armen laten vastbinden tegen het lichaam. De 10de moet de bal kunnen inwerpen. Idiote spelregels!
  • Kurt Ceviani

    4 weken geleden
    Omdat Riemer bijlange zoveel niet zaagt tegen de ref of vierde scheidsrechter tijdens of na de match. HVH doet niks anders en die van Union begint ook elke week te zagen. vrancken verdiende eerder een straf dan. Hele mtach tegen vierde ref bezig geweest. Ik vind dat Riemer al zeer lang heeft gezwegen.
  • Tom Ibert

    4 weken geleden
    Sommigen mogen duidelijk meer als anderen. Mocht Riemer een Belg zijn werd hier nooit over gesproken. Ik ben het bovendien eens met de reactie dat je geen straf zou mogen krijgen wanneer je de waarheid zegt.
  • Guy Soetewey

    4 weken geleden
    Had wel gelijk ofwel is het reglement een flop of anders de scheidsrechter. Bond zou daar beter eens over beslissen.
  • Kristof Huybrechts

    4 weken geleden
    Ze zullen bij den bond ook wel hebben gezien dat dit nooit een penalty was.