Staking bij bpost in Brussel en Wallonië: amper postbodes op ronde, ook geen brievenpost in Limburg

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zoals aangekondigd is er maandag zware hinder door de staking bij bpost in Brussel en Wallonië. Er rijden amper postbodes uit. Ook in Limburg is er hinder door de vakbondsactie.

Bron: BELGA

Er is ongerustheid onder het personeel over de krantenbedeling, en de impact op de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden. In Wallonië en Brussel grijpen de vakbonden daarom naar het stakingswapen, in Vlaanderen vooralsnog niet.

Er vertrokken maandag amper postbode in Wallonië of Brussel op ronde om kranten, brieven of pakjes te bedelen, aldus het bedrijf. In Brussel vertrok 20 procent van de postbodes, in Wallonië “een kleine minderheid”. De postbezorging in Brussel en Wallonië ligt dan ook “zo goed als plat”, aldus een woordvoerster.

Ook in Vlaanderen is er hinder door de acties. In Limburg raakten de brieven niet in de distributiecentra, door een blokkade van het sorteercentrum van Luik, en worden dus geen brieven bedeeld. Pakjes en kranten worden wel bedeeld.

Er is ook hinder in de postsorteercentra en verdeelcentra in het zuiden van het land. In Brussel zijn geen sorteercentra geblokkeerd, maar ligt wel de distributie stil.

Ook de komende dagen worden acties verwacht.

Bpost van zijn kant nodigt de vakbonden uit om zo snel mogelijk rond tafel te zitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen