Slachtoffer Monika woonde met haar man Noël in deze woning in de Vedastusstraat in Zerkegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Monika woonde met haar man Noël in deze woning in de Vedastusstraat in Zerkegem. © rv / Mathias Mariën

"Hij heeft veel spijt en zag haar heel graag": oud-leraar (74) bekent dat hij Monika (74) vermoordde met hamer

Vijftig jaar waren ze al samen, Monika Pottier (74) en Noël D. (74) uit het West-Vlaams dorpje Zerkegem. Tot de stoppen van de zieke Noël doorsloegen anderhalve week geleden. De zeventiger nam een hamer, sloeg zijn vrouw dood en kroop terug in bed. Aan zijn tweelingzus vertelde hij dat Monika “een natuurlijke dood stierf”, tot de man plots officieel in verdenking werd gesteld van moord.

  1. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge
  2. NET OPEN. Dit maatwerkbedrijf baat horeca in Brugs Provinciaal Hof uit: “Eén zekerheid: hier krijg je altijd streekproducten geserveerd”
    PREMIUM

    NET OPEN. Dit maatwerkbe­drijf baat horeca in Brugs Provinci­aal Hof uit: “Eén zekerheid: hier krijg je altijd streekpro­duc­ten geserveerd”

    Niet alleen de afgeronde restauratie van het historische Provinciaal Hof op de Markt in Brugge valt in de smaak, ook de bijhorende horecagelegenheid is volledig nieuw. Wie het ‘Huis van de West-Vlaming’ bezoekt, kan er ook iets eten en drinken. Op de kaart: alleen maar producten van bij ons. “Voor ons bedrijf is dit een gewéldige kans”, zegt Ilse Van Deursen van ODAS.
    Brugge