Maximilian Krah, lijsttrekker voor de Duitse radicaal-rechtse partij AfD, en zijn medewerker Jian G.
Volledig scherm
Maximilian Krah, lijsttrekker voor de Duitse radicaal-rechtse partij AfD, en zijn medewerker Jian G. © rv

Europees Parlement schorst medewerker (43) die voor China zou spioneren: “Aanval op Europese democratie”

updateHet Europees Parlement heeft medewerker Jian G., die is opgepakt om spionage voor China, met onmiddellijke ingang geschorst. De 43-jarige man werd vanochtend in de Duitse stad Dresden gearresteerd omdat hij wordt verdacht van spionage voor China Hij werkt sinds 2019 voor Maximilian Krah, die bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement lijsttrekker is van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD).

5 reacties

  • Ward Peeters

    2 weken geleden
    Het is inderdaad niks nieuws. Partijen als AfD en VB (en FvD en Gouden Dageraad en ...) eten al jaren uit de hand van grote buitenlandse mogendheden, China en Rusland voorop. Het verklaart ook voor een groot deel hun succes, omdat deze mogendheden hun online beïnvloedingscapaciteiten ('trollenlegers') inzetten om dit gedachtegoed clandestien in de publieke opinie te nestelen. Men had veel sneller moeten ingrijpen.
  • Gilbert Rodts

    2 weken geleden
    De rechtse zouden beter moeten weten als ze aan de macht willen komen dat ze zulke stommiteiten niet moet uitsteken .
  • Michel Jacobs

    2 weken geleden
    Hoe hoger in de hiërarchie, hoe meer schade je kan veroorzaken, hoe strenger de straffen zouden moeten zijn op spionage, verraad en corruptie. Helaas, verre van dat. En dan maar klagen dat de mensen het vertrouwen in de democratie verliezen door buitenlandse en binnenlandse inmenging. Het is omgekeerd : de inmenging exploiteerd wat er verkeerd loopt. Als je je zaken op een rijtje hebt, kan je zoveel proberen als je wilt, dan valt er niks te exploiteren.
  • mark germanus

    2 weken geleden
    Alles is goed genoeg om Afd zwart te maken, proberen ze met het VB ook. Maar het zal niet veel helpen denk ik.
  • Rudi Adriaensen

    2 weken geleden
    Vind ik een goeie , doorspelen van technologie ! ik denk dat China vandaag mijlen voor licht op dat gebied dus , maar is scholz nu niet uitgelachen vorige week na zijn bezoek , hij kreeg zelfs maar een derde rangs official te zien .