Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © studio-alma.fr

Raad van State bevestigt: stadion Club Brugge krijgt geen omgevingsvergunning (al is dat geen groot probleem)

Club Brugge probeert al jarenlang hun plannen rond te krijgen voor een nieuw stadion, maar stoot telkens op verzet van onder andere buurtbewoners. De Raad van State bevestigt dat het oorspronkelijke project geen omgevingsvergunning krijgt, Club wacht op een uitspraak voor hun tweede, aangepaste versie.

  1. "In plaats van zijn kankermedicatie gaven ze hem twee maanden lang kalktabletten": ziekenboeg Brugse gevangenis onder vuur na vrijlating ‘diaken des doods’ Ivo Poppe
    PREMIUM

    "In plaats van zijn kankermedi­ca­tie gaven ze hem twee maanden lang kalktablet­ten": ziekenboeg Brugse gevangenis onder vuur na vrijlating ‘diaken des doods’ Ivo Poppe

    “Roemeense toestanden uit de jaren tachtig, om koude rillingen van te krijgen.” Advocaat Filip De Reuse schetste na de vrijlating van de zieke ‘diaken des doods’ Ivo Poppe (69) uit Wevelgem een rauw beeld van wat er zich achter de muren van de ziekenboeg van de Brugse gevangenis afspeelt. Is het echt zo erg gesteld, en wat is het medisch centrum van het penitentiair complex van Brugge, in de volksmond de ziekenboeg, precies? “In plaats van zijn kankermedicatie gaven ze hem twee maanden lang kalktabletten. Dat wens je zelfs je ergste vijand niet toe.”
    Brugge
  2. NET OPEN. Ondernemers starten Yumsters in Sint-Andries: “Voorliefde voor gezonde en smaakvolle gerechten komt samen in deze hotspot”
    PREMIUM

    NET OPEN. Onderne­mers starten Yumsters in Sint-An­dries: “Voorliefde voor gezonde en smaakvolle gerechten komt samen in deze hotspot”

    Koen Lagrou (49) van Food Bazar en kompaan Brecht Van Cleven (33) van restaurant Los Pollos bundelen de krachten in het gloednieuwe Yumsters langs de Gistelsesteenweg in Brugge. Met 4 concepten - shop, takeaway, delivery en catering - speelt Yumsters in op de behoeften van de verschillende generaties. “Veertigplussers komen nog naar de winkel, terwijl jongeren vooral online bestellen”, stelt Koen vast.
    Brugge