Een man met het lichaam van een omgekomen kind na een bombardement in Nuseirat, , centraal gelegen in de Gazastrook.
Volledig scherm
Een man met het lichaam van een omgekomen kind na een bombardement in Nuseirat, , centraal gelegen in de Gazastrook. © REUTERS

LIVE GAZA. Zeker 31 doden na aanval op vluchtelingenkamp in Gazastrook - Israëlisch leger zegt verschillende tunnels te hebben gevonden in Rafah

Bij een Israëlische luchtaanval zijn zondagochtend vroeg 31 mensen omgekomen in het vluchtelingenkamp van Nuseirat, centraal gelegen in de Gazastrook. Dat melden de lokale autoriteiten zondagmiddag. Een woordvoerder van het agentschap voor civiele bescherming in Gaza zei verder dat er ook twintig gewonden onder het puin vandaan zijn gehaald. Er wordt nog gezocht naar vermisten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

977 reacties

  • Jo Van Eynde

    8 uur geleden
    En de genocide gaat door…. Wat Hamas deed was crapuleus en verschrikkelijk. Maar de reactie van Israel is totaal buiten proportie en een genocide.
  • Erwin Van dorpe

    11 uur geleden
    Wie zijn nu de slechte? De palestijnen? Ik denk dat niet!
  • Mathias Maes

    14 uur geleden
    Blijkbaar willen nu de extreem rechtse partijen in Israël nederzettingen bouwen in Gaza wanneer de oorlog voorbij is
  • Mevrouw Dejonghe

    22 uur geleden
    @jan baroen klopt wat je zegt ,mooi verwoord! Free Palestina!
  • Thomas Van Wauwe

    23 uur geleden
    waarom wordt het telkens de 'extremistische Palestijnse beweging Hamas' genoemd en niet 'verzetsbeweging' in extreme omstandigheden. Ik ben al blij dat het woord 'terroristische' is weggevallen. De juiste woordkeuze is toch belangrijk om een verhaal ongekleurd te brengen.
  1. De Croo zoekt Europese partners om sancties op te leggen aan Israël: “We mogen niet enkel toekijken en grote woorden gebruiken”
    PREMIUM
    136

    De Croo zoekt Europese partners om sancties op te leggen aan Israël: “We mogen niet enkel toekijken en grote woorden gebruiken”

    “Kunnen we met Israël nu gewoon verder als handelspartner? Ik vind van niet.” Premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt aan HLN dat hij binnen Europa partners zoekt om het land sancties op te leggen naar aanleiding van de schrijnende situatie in Gaza. “We kunnen niet zomaar toekijken, grote woorden gebruiken en enkel zeggen: ‘Dit mogen we niet laten gebeuren.’” Hoever is hij bereid te gaan? En kan onze premier voldoende landen achter zich scharen?
  2. TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: geen genocide, maar Israël moet burgers Gazastrook beter beschermen - Israëlische activisten plunderen hulpgoederen

    TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: geen genocide, maar Israël moet burgers Gazastrook beter beschermen - Israëli­sche activisten plunderen hulpgoede­ren

    Israëlische tanks zijn maandag verder opgerukt in Jabalia, in het noorden van de Gazastrook. Israël gaf afgelopen weekend aan dat het wil voorkomen dat Hamas kan hergroeperen in Jabalia, waar het grootste vluchtelingenkamp in de Gazastrook zich bevindt. Inwoners melden dat projectielen van tanks neerkomen in het centrum van dat kamp en dat woningen zijn verwoest door luchtaanvallen. Ondertussen staat het gezondheidssysteem in Gaza op instorten. Autoriteiten melden dat de ziekenhuizen in Gaza elk moment zonder brandstof kunnen vallen. Lees de ontwikkelingen van maandag 13 mei hier terug.