© Photo News

Kittel en co. blijven nog twee weken trainen in Verenigde Staten

Marcel Kittel (Quick-Step Floors) won de openingsrit in de Ronde van Californië en blijft voorlopig nog een tijdje op Amerikaanse bodem. De Duitser vloog zaterdagavond al door naar Colorado en zal er twee weken trainen op grote hoogte.

belga

Kittel deed in het verleden al vaker hoogtestages. Zo was hij met zijn vroegere team Giant verschillende keren in het CAR, het Centro de Alto Rendimiento, in Sierra Nevada. Maar dit jaar kiest Kittel dus voor een verblijf in Colorado. De Duitser trainde er ook al een week voor de start van de Ronde van Californië en trekt opnieuw twee weken naar daar om zijn conditie verder aan te scherpen.

Hij is er overigens niet alleen, ook zijn lead-out Fabio Sabatini, Zdenek Stybar en Jack Bauer zullen er samen met hem trainen. Voorts zijn ook een mecanicien, verzorger en trainer van de ploeg van de partij om alles in goede banen te leiden.

Daarna volgen overigens geen Dauphiné en geen Ronde van Zwitserland voor de Duitse sprinter, hij is opnieuw van de partij in de Nederlandse rittenkoers Ster ZLM Toer (14-18 juni). Dan volgt het nationaal kampioenschap en vervolgens de Tour, waar hij op zoek gaat naar ritzeges.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer