© AP

© EPA

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Turkse krant verschijnt met blanco pagina’s

De Turkse krant Sözcü lag zaterdag met lege pagina’s in de rekken. Geen technische fout, wel een protestactie tegen de arrestatie van twee van hun journalisten. Ook in Genk lagen blanco kranten in de kiosk.

depe

Geen enkele foto, noch lange of korte artikels, maar wel 19 blanco pagina’s schotelde de Turkse krant Sözcü haar lezers dit weekend voor.

Op de voorpagina staat één titel: ‘19 mei, speciale editie voor de persvrijheid’. Ook de namen van de auteurs worden vermeld, maar voor de rest staat er geen letter in het dagblad.

© AP

De krant Sözcü die overal in Turkije verschijnt met een oplage van ongeveer 270.000 exemplaren wil met deze uitgave een signaal uitsturen naar de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Donderdag werden namelijk twee journalisten van Sözcü gearresteerd omdat ze volgens de politie misdrijven hebben gepleegd als aanhangers van de Gülen-beweging.

De krant wordt blijkbaar geviseerd: ook tegen de uitgever en de financieel directeur van Sözcü loopt een arrestatiebevel. Zij zouden momenteel in het buitenland verblijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer