© L’Amour/Julie Dee/Si

18 paar zomerse schoenen die je enkels smaller doen lijken

Schoenen die je enkels smaller doen lijken? Yes please! Met deze tips shop je niet alleen een paar mooie zomerse schoenen, je krijgt het afslankend effect er meteen gratis bij. Elegante enkels, here we come!

Cityfashion

1. Balanceer

Als je wat bredere enkels hebt, komt het erop neer om je voeten in balans te brengen. Dat doe je – simpel gezegd – door er iets groots onder te plaatsen. Ban dus schoenen met fijne bandjes en hakken uit je schoenenkast en ga voor stevige wedges, comfortabele blokhakken en dikkere bandjes. Vermijd horizontale bandjes – zeker op je enkel: die maken je voeten en enkels breder. Diagonale en verticale bandjes daarentegen hebben een afslankend effect. Een sling back sandaal waarbij het bandje achter je enkel zit of een elegant muiltje staat jou op het lijf geschreven!

2. Go nude

Blote benen, vragen om… blote voeten. Of toch alleszins om the next best thing: schoenen in nude-kleuren. Op die manier verleng je optisch je benen waardoor niet alleen je benen langer lijken, maar ook je enkels optisch wat versmallen. Geen grote fan van ‘volledig nude’?

Dan zijn natuurtinten als beige, camel, goud, brons of rozé voor jou een perfecte optie. Let ook hier op het model van je schoen: hoe meer je de bovenzijde van je voet toont, hoe eleganter je enkel zal lijken.

3. Accentueer

Ook door de juiste accenten te leggen, leid je de aandacht af van je enkels. Je opties? Eindeloos! Kies voor een paar vrolijke fringes ter hoogte van je tenen of ga voor een leuk accent zoals een strikje, diamanten of steentjes. Ook een peep toe is perfect voor als je liever niet ál je tenen wil tonen. Lak je nagels in een mooie kleur et voilà, je hebt het perfecte accent om de aandacht van je enkels af te leiden!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer