Zwaar ongeval op de R4 rond Gent: bestuurder overleden

© DVH

De R4 is ter hoogte van Desteldonk in de richting van Gent een tijdlang volledig versperd geweest door een ongeval met vrachtwagens en 2 personenwagens. Omstreeks 14u35 vond een dodelijk verkeersongeval plaats op de Kennedylaan in Desteldonk waarbij 2 betrokken waren.

tg

Het ongeval gebeurde rond 15 uur op de R4 (John F. Kennedylaan) in Desteldonk. Er waren een personenwagen en twee vrachtwagens bij betrokken. Het ging om een kop-staartaanrijding, zegt het parket.

© DVH

“Een geladen vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat is aan hoge snelheid ingereden op een nagenoeg stilstaande file voor de rode lichten. Hierbij werd eerst een personenwagen Opel aangereden die door de impact van de aanrijding tegen een voorliggende - eveneens geladen - vrachtwagen geduwd werd. Die vrachtwagen raakte daarop een personenwagen Volvo die voor hem als eerste stond te wachten voor de rode lichten.”

De bestuurder van de Opel overleed ter plaatse. Het gaat om een 25-jarige man uit Lochristi. De bestuurder van de vrachtwagen die het ongeval veroorzaakte, een 63-jarige Nederlander, werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. De bestuurder van de vrachtwagen die werd aangereden, een 24-jarige man uit Wachtebeke, raakte lichtgewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen