© Nico Meens

© Nico Meens

thumbnail: null
thumbnail: null

Op zoek naar verborgen schatten

Verborgen plekjes verscholen achter een bomenrij of struiken, om de hoek of achter een vuurstenen muurtje, de Voerstreek kent tal van deze plekken en gids Elza liet jong en oud een kijkje nemen in de ‘schatkamer’ van het gehucht Veurs in Sint-Martens-Voeren.

nico meens

Verborgen plekjes verscholen achter een bomenrij of struiken, om de hoek of achter een vuurstenen muurtje, de Voerstreek kent tal van deze plekken en gids Elza liet jong en oud een kijkje nemen in de ‘schatkamer’ van het gehucht Veurs in Sint-Martens-Voeren. Meer dan dertig deelnemers maakten kennis met poelen, vuurstenen muurtjes (de woonst van o.m. de vroedmeesterpad en salamanders), een deel van de bronnenwandeling en kleine landschapselementen in de vallei van de Veursbeek en het begin van de spoorwegtunnel van meer dan 2 kilometer onder de grond, “ aldus gids Elza. Een wandeling in Veurs betekent ook vakwerk, smalle steegjes, prachtige uitzichten maar ook het aloude typische buurtwinkeltje van Jetteke en het Voerdrupke ontdekken . Kortom een wandeling door een van de mooist bewaarde verborgen plekjes in de Voerstreek waar in feite de tijd voor een stuk bleef ‘stille’ staan.

NM

Foto: een oriënteringstafel van de beken en waterlopen van de Voerstreek die leven geven aan een typische flora en fauna.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer