© AFP

Succescoach Ranieri tekent nieuw vierjarig contract bij Leicester City

Claudio Ranieri heeft een fel verbeterd contract bij de Engelse landskampioen Leicester City ondertekend. De Italiaanse coach zette zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot eind 2020 aan de club bindt, meldden The Foxes woensdagmorgen op hun website. Hij had nog een contract tot eind 2018, maar dat werd nu opengebroken.

Ranieri, goed voor bijna dertig jaar ervaring als coach op het hoogste niveau, streek in juli van vorig jaar neer in Leicester. Hij was na het WK van 2014 in Brazilië aan de slag gegaan als bondscoach bij Griekenland, maar na een desastreuze start in de EK-kwalificatiecampagne werd hij er eind 2014 aan de deur gezet. Daarna volgde Leicester en dat huwelijk werd zoals bekend een sprookje.

De 64-jarige Italiaan had tot vorig seizoen in zijn trainerscarrière nog geen enkele landstitel veroverd, maar bracht daar verandering in door het bescheiden Leicester City naar de eerste titel in de clubgeschiedenis in de Premier League te loodsen. Hij kreeg daardoor ook tal van individuele prijzen.

“Vorig seizoen zijn we erin geslaagd iets magisch neer te zetten. Als we hard kunnen blijven werken, onze passie kunnen behouden en met ons hart blijven vechten, ben ik ervan overtuigd dat we samen nog succesvol kunnen zijn”, verklaarde Ranieri op de clubwebsite.

Leicester City start zaterdag het nieuwe Premier League-seizoen met een verplaatsing naar promovendus Hull City.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer