Patiënte organiseert tractorpulling ten voordele van mucovereniging

© bfr

Mucopatiënte Evelien Hillewaere heeft haar hart verloren aan de wereld van de tractoren. Ondanks haar ziekte werkt ze bij een firma die landbouwwerken uitvoert. Zondag organiseert ze een tractorpulling ten voordele van de mucovereniging.

Bert Feys

De 27-jarige Evelien Hillewaere werd geboren met mucoviscidose, een erfelijke ziekte die de slijmen in het menselijk lichaam taai maakt waardoor de ademhaling en de spijsvertering blokkeren.

“Ik ben een paar uur per dag bezig met het behandelen van mijn ziekte: kinesitherapie, pillen nemen,... Door mijn ziekte elke dag voldoende te behandelen, blijf ik tot nog redelijk gezond. Maar ik voel dat het steeds moeilijker wordt”, geeft Evelien toe.

De Merkemse moet iedere drie maanden naar het ziekenhuis ter controle.

Ondanks de zware ziekte is boerendochter Evelien een hele harde werkster. Ze heeft een job bij een Moorsleedse firma die gespecialiseerd is in grond- en landbouwwerken.

“We moeten vooruit, niet achteruit. Ik probeer dan ook niet te veel stil te staan bij de ziekte die ik heb. Door mijn doorzettingsvermogen kan ik nu nog steeds goed doorwerken. Tractors en mijn huidige job zijn mijn leven. Dit wil ik nooit verliezen”, vertelt Evelien enthousiast.

De Merkemse geeft wel toe dat na een zware werkdag haar ziekte serieus doorweegt.

Voor het derde jaar op rij wil Evelien iets doen voor de mucovereniging die zich inzet voor een betere levenskwaliteit en levensverwachting van alle kinderen, jongeren en volwassenen met muco in ons land. Op de velden nabij haar ouderlijk huis organiseert ze in samenwerking met een zestigtal vrijwilligers een tractorpulling. Een 280-tal tractoren neemt er zondag deel. Ook Evelien zal er in haar tractor te zien zijn.

“Vorig jaar weken we met dit evenement uit naar de terreinen van mijn baas in Moorslede, maar nu zijn we terug in Iepersteenweg in Merkem. Het evenement bracht de voorbije twee edities respectievelijk 2.000 en 5.000 euro op voor de mucovereniging. De tractorpulling begint zondag om 10 uur.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen