© www.tourdesfjords.no

Arendonkenaar Dries Van Gestel (22) wint jongerentrui in Noorwegen

Het jonge Arendonkse wielertalent Dries Van Gestel is in de Tour des Fjords in Noorwegen tweede geëindigd in het eindklassement. In de allerlaatste etappe werd hij nog nipt voorbijgestoken door thuisrijder Boasson Hagen. De 22-jarige Arendonkenaar pakte wel de jongerentrui.

Eddy Meulemans

Dries Van Gestel van het professionele continentale wielerteam Sport Vlaanderen-Baloise won woensdag de eerste rit van de Tour des Fjords in Noorwegen en nam een dag later ook de leiderstrui over. Dag na dag verdedigde hij zijn trui met verve. Pas vandaag, in de allerlaatste rit, moest hij zich nipt gewonnen geven.

Het was de Noorse wielerster Boasson Hagen die vanmiddag voor de tweede opeenvolgende dag als eerste over de streep kwam en zo voldoende bonificatieseconden sprokkelde om de eindzege af te snoepen van zijn concurrent uit Arendonk. Dries Van Gestel strandde in het eindklassement op slechts 9 seconden. Boasson Hagen is samen met Mark Cavendish kopman bij Team Dimension Data.

Toch keert de 22-jarige Van Gestel straks niet met lege handen terug naar Arendonk, want hij mocht het eindpodium op als beste jongere. De jongerentrui is een meer dan een verdiende troostprijs.

De Tour des Fjords is een rittenkoers van het niveau 2.1, zoals onder meer de Driedaagse van West-Vlaanderen en de Ster ZLM Toer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER