Basisschool vergeet kindje mee naar huis te nemen na schoolreisje in attractiepark

Een schoolreisje van de basisschool ‘De Bongerd’ uit het Nederlandse Oldenzaal heeft wat langer geduurd voor één van de kinderen. Toen ze aan het eind van de leuke dag rondkeek, bleek immers dat de drie bussen met haar klasgenoten, leerkrachten en enkele ouders al vertrokken waren naar huis zonder haar. Dat bevestigen verschillende lokale media.

mrra

De leerlingen van groep 3 en 4 (eerste leerjaar en tweede leerjaar in ons schoolsysteem, nvd.) van de basisschool De Bongerd uit Oldenzaal hadden de tijd van hun leven in het familiepretpark Julianatoren in Apeldoorn, in het midden van Nederland. De zes- tot achtjarigen amuseerden zich in de achtbanen, waterglijbanen en de mascottes van het park.

Drie bussen, veel leerkrachten en één kind minder

Toen het ’s avonds tijd was om naar huis te gaan stapten de jonge studentjes op de drie bussen waarmee ze naar het park waren gekomen. De meegereisde ouders vertrokken per auto en de leraren gaven het startsein om terug te gaan naar hun schoolgebouwen.

Maar wat geen van de begeleidende volwassenen doorhad, was dat er één kind minder op hun bussen zat. Eén meisje had tijdens de namiddag niet in de gaten dat haar klasgenootjes al vertrokken waren uit het park. Ze dacht immers dat er nog veel van haar vriendjes aan het spelen waren, aangezien ze nog heel wat mensen met groene t-shirts zag lopen, de kleur van basisschool ‘De Bongerd’.

Ontspannende suikerspin

Toen ze begreep dat die jongeren echter niet van haar school waren, was ze meteen geschrokken. Daarom klampte ze een medewerkster van het pretpark aan en vroeg haar om hulp. Die aarzelde niet en belde meteen naar de school in kwestie. Het meisje wist ze even te kalmeren met een grote suikerspin.

Nadat de school het nieuws had gehoord, telden de nietsvermoedende leerkrachten hun kinderen in de drie bussen na en bleek het inderdaad om één van hun studenten te gaan. Eén van de meegereisde ouders maakte rechtsomkeer en haalde het achtergebleven meisje meteen op in Julianatoren.

“De kinderen waren van plaats gewisseld, dus het overzicht was kwijt”

Vlak nadien bracht de directie ook de ouders van het kind op de hoogte. “Er was geen schrik, en geen paniek, bij niemand”, aldus schooldirecteur Paul Kamphuis aan de Nederlandse krant Tubantia. “En gelukkig is alles goed afgelopen.”

Hoe de leerkrachten konden vertrekken met één kind minder in hun gezelschap, dat is nog onduidelijk. De directeur vermoedt dat hij weet waar de verwarring is ontstaan: “Enkele kinderen waren op de terugweg van plaats gewisseld en toen was het overzicht niet meer compleet”, aldus Kamphuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer